НАЧАЛО ЗДРАВЕ Една лъжица от този лек ще прочисти червата ви!

Една лъжица от този лек ще прочисти червата ви!

0
Една лъжица от това лекарство ще прочисти червата ви!
Една лъжица от това лекарство ще прочисти червата ви!

Доказанo средствo!
Чесънът отдавна е признат за невероятните си лековити способности. Благодарение на уникалния си аромат и способността си да подобрява вкуса на храните, чесънът е част от многобройни ястия в почти всяка култура на света. Въпреки това, той се използва не само за готвене, но и като лек за много различни здравословни проблеми.

Чесънът е отличен източник на витамини А, С, В-комплекс, както и минерали като калций, калий, мед, желязо, фосфор и манган. Също така е наситен с етерични масла, аминокиселини и гликозиди.

Ползи за здравето
Чесънът е популярен със силния си антимикробен ефект и способността си да се бори с бактерии, вируси, гъбички и чревни паразити. Той действа като естествен антибиотик и имуностимулатор. Наситен е с антиоксиданти, които могат да неутрализират свободните радикали в организма.

За да се убедите в невероятната сила и лековитост на чесъна, яжте по 2-3 скилидки на ден!

Антикоагулант
Благодарение на своите естествени и ефективни свойства за разреждане на кръвта, чесънът е по-безопасен от използването на аспирин.

Предотвратяване на рака
Чесънът има мощни противоракови свойства и може да намали риска от рак, особено рак на дебелото черво и рак на стомаха.

Простуда
Изяждайки 1-2 скилидки чесън, можете да предотвратите настинки. Тези, които вече са настинали, също трябва да приемат чесън.

Холестерол
Сок от чесън може да намали риска от сърдечни заболявания, да намали нивото на холестеролаа и натрупването на плака в артериите.

Диабет
За да намалите кръвната захар, приемайте по една скилидка чесън на ден.

Енцефалит
Доказано е, че чесънът, приеман във високи дози, може да излекува енцефалита. Въпреки това, не забравяйте да се консултирате с лекар!

Гъбични инфекции
За лечение на гъбични инфекции, като ушни инфекции или гъбички по краката, трябва да консумирате пресен сок от чесън. За да успокоите сърбежа, можете също така да приложите сока директно върху засегнатата област.

Хипертония
Чесънът има способността да пречиства артериалните плаки, което на свой ред нормализира кръвното налягане.

Токсичност
Чесънът съдържа серни съединения, които могат да детоксифицират кръвта от токсини, олово и други тежки метали.

Газове
За да се отървете от газовете в стомаха, редовно приемайте чесън.

Съвети за консумация
Суровият чесън не е много приятен на вкус, трябва да свикнете с него. Поставете няколко скилидки в сокоизстисквачката и добавете към любимата си рецепта.

Вижте още: Това лекарство лекува рака – само 4 лъжици на ден са достатъчни!

Ето няколко съвета от нас!

Трябва да направите това половин час след вечеря. Нарежете на дребно 2 скилидки чесън. Оставете ги за няколко минути. При смилането се освобождава ензима амилаза. Трябва да съберете нарязания чесън в лъжица и да го изпиете с вода. Ако искате, можете да добавите малко мед. Докато спите, чесънът и медът ще лекуват целия ви храносмилателен тракт. Ще неутрализират всички вредни бактерии, токсини, вируси, гъбички и чужди химикали. На сутринта трябва да изпиете голяма чаша вода. Трябва да споменем също, че при първото ви движение на червата ще има силна миризма на чесън. Това ще ви покаже, че всички вредни химикали от тялото ви са елиминирани!