НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изделия от тръби, които можете да направите сами!

Изделия от тръби, които можете да направите сами!

0
Изделия от тръби, които можете да направите сами!
Изделия от тръби, които можете да направите сами!

Ще бъдете изненадани от начина, по който можете да използвате познатите ви пластмасови тръби, ако ги погледнете с различни очи и използвате малко повече въображение. На всяка вещ може лесно да се намери ново приложение.

Дори обикновените и скучни PVC тръби, които обикновено се използват само за канализационни инсталации, могат да приемат съвършено нов вид. Със сигурност ще се съгласите, че пластмасовите тръби са универсален материал, от който опитният майстор може да създаде истински шедьовър.

Изделия от тръби

Много интересни и необичайни неща могат да бъдат направени от пластмасовите тръби. В тази статия ще ви разкажем за 7 уникални предмета, които ще бъдат полезни за дома и вилата, направени от PVC тръби.

1) Окачени цветни лехи

Всички скучни стени могат да бъдат украсени с невероятни висящи цветни лехи. За направата на тази необичайна цветна оранжерия, може да ви послужи всяка тръба.

2) Удивителна беседка

Как ви се струва това толкова вълшебно място, подходящо за приятелска компания? С помощта на пластмасови тръби е лесно да проектирате такава необичайна беседка, която със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви места за отдих. Сложете въжета между тръбите и засейте виещи се растения по периметъра (например, бръшлян). След като пораснат и обгърнат цялата беседка, те ще я превърнат в уютно място, където можете да се скриете от горещото слънце през летните дни. Най-добре е да използвате кафяви тръби.

3) Предпазваща страница за леглото

За да можете спокойно да си почивате, без да се страхувате, че детето ви може да падне от леглото по време на сън, ви предлагаме да създадете тази оригинална страница.

4) Стол

Забележете, че колкото повече пластмасови тръби използвате при проектирането на стол или шезлонг, толкова по-надеждна ще бъде конструкцията и ще издържи по-голямо тегло. За направата на детски стол е достатъчен минимален брой тръби, а за седалката можете да използвате плътен плат. За възрастните е най-добре да направите шезлонг изцяло изработен от пластмаса.

5) За закрепване на винени чаши

Оригиналната идея за вашия домашен бар. Достатъчно е да направите прорез по тръбата с размера на столчето на чашата и да закрепите с държач към тавана.

6) Поставка за прибори

Основното нещо е да изберете тръба с малък диаметър. Вилиците, ножовете и лъжиците могат да бъдат перфектно поставени в цилиндрите. Стилно, просто и много удобно – елементите са разположени отделно един от друг и затова са достъпни.

7) Люлка

Стандартните пластмасови тръби, през които преминават въжета, ще послужат като дъски, задържащи люлката, и в същото време ще се превърнат в удобни перила. Направата на такава люлка е много просто. Достатъчно е да вземете 8 броя тръби с дупки, въже и дъска.

8) Предлагаме указания за направата на душ за животни.

Не забравяйте да използвате тази идея!

Тези, които трудно къпят животните си, ще се радват да се възползват от тази идея. Кучетата се страхуват от водата и бягат при вида на маркуча и всеки собственик е принуден да се оправя, както намери за добре. Да ​къпете кучето си в банята, също не е прието от всички. Но да направите душ от обикновени пластмасови тръби е по силите на всеки.

8 вещи, които могат да бъдат направени от PVC тръби - решете проблем, който дълго време ви създава неудобства!

Необходими материали:

– 8 ъглови колена с 3 разклонения;

– 12 м пластмасови тръби с подходящ диаметър;

– 3 тройника под ъгъл от 90 градуса;

– преходник от тръбата към маркуча;

– гъвкав маркуч за вода;

– ножовка;

– отвертка;

– метална скоба за фиксиране на маркуча;

– рулетка;

– бормашина и свредло за направата на дупки в тръбата.

Инструкции стъпка по стъпка:

1) Подгответе частите. Направете отметки върху пластмасовата тръба на сегменти: по 79 см – 8 части, по 101,5 см – 3 части и по едно парче от 100 см, 93 см, 6 см и 4,5 см. Нарежете частите.

Измерете подходящата дължина за гъвкавия маркуч за подаването на вода към душа. Пристъпете към сглобяването на конструкцията.

2) От частите по 79 см и ъгловите тръби с 3 разделения трябва да направите странични рамки. Свържете ги заедно с частите от 101,5 см.

Четвъртият сегмент разделете на две части: 93 и 6 см. Между тях поставете преходника за свързване с маркуча.

3) Пробийте отвори с бормашината. Можете сами да изберете подходящ размер на свредлото. Ако налягането на водата е малко, по-добре е да използвате свредло с малък диаметър.

Вижте още: Чистенето никога не е било толкова лесно: 12 супер съвети!

4) Преди да използвате душа, проверете го. Пуснете водата и се уверете, че всички връзки са здраво закрепени. Важно е да проверите металния преходник от тръбата към маркуча. В този момент може да възникне теч, ако при свързването на частите не сте използвали силиконов уплътнител.

Препоръка

Огъването на PVC тръбата ще бъде много по-лесно, ако я загреете с газова горелка и незабавно ѝ придадете необходимата форма. Е, ако нямате такава горелка, загрейте тръбите на обикновена печка с дърва.

Рязането на тръбите е много лесно с метален трион или с обикновен трион. С помощта на студена заварка можете да свържете всички части (използвайки специално лепило).

Споделете статията с приятелите си!