НАЧАЛО ЗДРАВЕ Преборете гъбичките по ноктите с домашни средства!

Преборете гъбичките по ноктите с домашни средства!

Преборете гъбичките по ноктите с домашни средства!
Преборете гъбичките по ноктите с домашни средства!

Една от най-честите инфекции е гъбичната инфекция на ноктите. Тя започва да се проявява като бяло или жълто петно под върха на нокътя. Изглежда напълно безвредно, но със задълбочаването на инфекцията става много плътно, жълто и нокътя започва да се разпада. Ако я оставите без лечение, това ще се отрази и на другите нокти. Според медицинските експерти, инфекцията е още по-сериозна, когато се появяват пукнатини в нокътя, и в края на краищата, вие оставате без нокти. Така че, ако забележите това, спрете разпространението, както и болезненото възпаление с правилното лечение.

Гъбичките се появяват в резултат на ниското рН на кожата, диабет, слаба имунна система, лоша хигиена, и така нататък. Уверете се, че краката ви никога не са потни.

В тази статия ви предлагаме най-добрите 10 естествени средства, които ще ви помогнат в борбата срещу гъбичките на ноктите! Всички съставки вероятно вече се намират във вашия дом и са лесно достъпни!

Сода за хляб

Съставки:

1/4 чаша бял оцет.

4 чаши гореща вода.

1/2 чаша епсом соли.

1/2 чаша сода за хляб.

1/4 чаша 3% водороден пероксид.

Метод на получаване и използване:

Смесете английската сол със содата за хляб. Добавете оцета и водородния пероксид. Разбъркайте добре. Накиснете засегнатата област в този разтвор в продължение на 10 минути. Изплакнете с вода и избършете. Повтаряйте процеса няколко седмици.

Лимонов сок

Лимоновият сок е пълен с лимонена киселина, която съдържа антисептични и противогъбични свойства. Просто го приложете върху засегнатата област и го оставете за 30 минути. След това измийте краката си и ги подсушете. Можете също така да приложите малко количество зехтин върху нокътя. Тази процедура се повтаря няколко пъти всеки ден, докато не забележите, че гъбичките започват да избледняват.

Ябълков оцет

Съставки:

1/2 чаша вода

1/2 чаша ябълков оцет

Методът на получаване и използване:

Този изненадващ киселинен агент унищожава всички бактерии и гъбички и по този начин предотвратява разпространението. Смесете двете съставки и изплакнете след 30 минути. Избършете.

Вода за уста

Водата за уста поразява гъбичките на ноктите! Просто накиснете ноктите си във вода за уста, а след това изтъркайте засегнатата област. Опитайте се да не я увредите! Измийте и подсушете краката. Тази процедура трябва да се повтаря 2 пъти на ден, докато гъбичките не изчезнат!

Масло от чаено дърво

Съставки:

1 чаена лъжичка кокосово масло/зехтин

Няколко капки масло от чаено дърво

Метод на получаване и използване:

Маслото от чаено дърво е пълно с много силни антисептични и противогъбични свойства, които ще ви помогнат да унищожите гъбичките. Смесете съставките и накиснете в тях памучен тампон. Поставете го върху нокътя. Изчакайте 10 минути. След това изплакнете. Тази процедура трябва да се повтаря 3 пъти на ден.

Портокалово масло

Портокаловото масло е пълно с много силни противогъбични свойства, но трябва да се избягва от хора, страдащи от алергии.

Просто нанесете малко масло върху нокътя. Оставете го за половин час и изплакнете. Повтаряйте този процес 3 пъти на ден.

Забележка: Бъдете упорити при използването на портокаловото масло, защото то не е толкова ефективно, колкото предните средства.

Чесново масло

Смесете равни количества бял оцет и чесново масло. Приложете към проблемната област. Увийте ноктите с помощта на превръзка. Нека да останат така в продължение на няколко часа. След това премахнете бинта, измийте и повторете процеса.

Подгответе вашето собствено чесново масло у дома! Просто смачкайте две скилидки чесън и добавете 2 супени лъжици зехтин. Накиснете няколко часа.

Забележка: Уверете се, че използвате само 2 скилидки всеки ден.

Лавандулово масло

Съставки:

5 капки масло от чаено дърво

5 капки лавандулово масло

Метод на получаване и използване:

Смесете двете масла и приложете сместа с памучен тампон. Оставете да действа в продължение на 10 минути. След това изплакнете. Повтаряйте този процес 2 или 3 пъти на ден.

Вижте още: Три съставки и вашата напитка – чудо е готова! Опитайте я!

Масло от риган

Съставки:

1 чаена лъжичка зехтин

2 капки масло от риган

Метод на получаване и използване:

Смесете съставките и след това приложете. Оставете сместа да действа в продължение на 30 минути. След това изплакнете и избършете. Повтаряйте този процес веднъж или два пъти на ден в продължение на 3 седмици.

Бял оцет

Топла вода с бял оцет ще ви помогне да възстановите стойността на рН на кожата си. Инфекцията ще престане да се разпространява. Просто смесете 2 части топла вода и 1 част бял оцет. Нанесете върху нокътя. Оставете да действа 10 или 15 минути. Изплакнете и избършете. Можете да използвате тази смес 2 пъти на ден, докато гъбичките не изчезнат завинаги!