НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако имате болезнено гърло и кашлица – масло от ела е решението!

Ако имате болезнено гърло и кашлица – масло от ела е решението!

0
Ако имате болезнено гърло и кашлица - масло от ела е решението!
Ако имате болезнено гърло и кашлица - масло от ела е решението!

Всяка пролет и есен съм с възпаление на гърлото, гласът ми изчезва и ме измъчва кашлица, докато една стара медицинска сестра ми даде тези съвети.

Ще Ви помогне етерично масло от ела

Етеричното масло от ела от незапомнени времена е известно със своите лечебни качества, но и в наши дни не е загубило своя ефект и се използва в народната и официалната медицина за лечение на различни заболявания.

То съдържа около 35 компонента биологично активни вещества, които притежават противовъзпалително, антипаразитно и укрепващо действие. То трябва да се нанася в зоната около врата, гърба и гърдите, с леки масажиращи движения и да правите инхалации (в емайлиран съд с вряща вода, добавете 3-4 капки масло от ела и вдишвайте). По този начин ще облекчите болестта.

При настинка е полезно да капнете по една капка масло във всяка ноздра. Това може да се прави за профилактика, особено по време на сезона на ARVI и ако сте в стая със сух въздух.

Маслото от ела облекчава и тежката кашлица: капнете върху езика си 3-5 капки сутрин и вечер.

За профилактика на настинки трябва да се втрива в гърдите и гърба смес от 50 милилитра кокосово масло или зехтин с розмарин, мента и ела, взети по 5 милилитра.

Моля, обърнете внимание! Тези лечения не са подходящи за малки деца и пациенти с бронхиална астма! Категорично, масло от ела не може да се използва от бременни жени.

Гъбичките по краката перфектно се лекуват с навлажнен памук с масло от ела.

Ако сте “измъчвани” от безсъние, вземете вана с масло от ела. Добавете 5 капки маслото във ваната и легнете за около 10-15 минути.

Маслото от ела се използва и при херпеси. Парче памучен плат се навлажнява с масло от ела и се нанася върху възпаленото място.