НАЧАЛО ЗДРАВЕ Топлата вода на празен стомах прави чудеса за тялото ви!

Топлата вода на празен стомах прави чудеса за тялото ви!

0
Топлата вода на празен стомах прави чудеса за тялото ви!
Топлата вода на празен стомах прави чудеса за тялото ви!

Разберете повече за топлата вода и нейните ползи за здравето!

Водата е най-важното съединение на земята; без нея изобщо нямаше да има живот! За да останем здрави, е важно тялото ни да остане хидратирано. Но много хора не пият достатъчно вода. Това може да доведе до някои симптоми като: затруднена концентрация, лош дъх и суха кожа.

Освен обичайното хидратиране на тялото, има още по-наложителни причини да пиете вода. И не просто вода, а топла вода на празен стомах!

Ето някои от предимствата на топлата вода в сравнение със студената:

1) Подобрява метаболизма

Ако пиете топла вода сутрин на празен стомах, метаболизмът ви получава допълнителен прилив на енергия. Това активизира метаболизма ви, без да консумирате калории. Можете също така да добавите парче лимон към водата.

2) Поддържа храносмилането

Тя помага за разграждането на мазнините във вашата храна. Това помага за по-лесното стопяване на мазнините. Ако пиете топла вода редовно, това ще има дългосрочен ефект върху стомашно-чревния тракт.

3) Естествена детоксификация

Топлата вода е подходяща за детоксикация на тялото ви по естествен начин. Тъй като метаболизмът, циркулацията на кръвта и телесната температура работят едновременно, тялото може да се пречисти чрез пот и екскременти. По този начин много отпадъци се отстраняват и тялото се освобождава от вредни примеси. Лимонът или лайма добавят приятен вкус и ви осигуряват витамин С.

Вижте още: Глухарчето и неговите мощни лечебни свойства!

4) Облекчава менструалните спазми

Топлата вода гарантира, че кръвообращението ви ще се подобри. Тя осигурява на мускулите кръв, което им позволява да се отпуснат, като по този начин облекчава болезнените спазми.

5) Общо здравословно състояние

В топлата вода се съдържат по-малко микроби, което може да укрепи защитните сили на организма. Топлата вода допринася за здравето на сърдечно-съдовата система.

loading...
loading...