НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!
Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

Молитвата може да лекува, да! И науката го доказва.

Доктор Андрю Нюберг, професор в университета “Томас Джеферсън” в САЩ, провел проучване и установил, че молитвата и медитацията са наистина силни.

Когато правим тази практика редовно, мозъкът увеличава активността на предния си дял и областите на езика, както и комуникацията. Това трябва да се разбира като физическо обучение на ума, което води до лечение на различни заболявания и дори до развитие на мозъка.

Хубавото е, че не е нужно да сте монах или монахиня, за да се насладите на предимствата, които молитвата и медитацията могат да ви предложат.

Грижете се за себе си, оценявайте всеки момент от живота си – така ще бъдете здрави!

За да заключим, че тези практики са наистина важни, д-р Андрю направил следния експеримент: Той предложи възрастните хора, които имат проблеми с паметта, да участват в проучване, за да ги наблюдават преди, по време и след медитация и молитва.

Анализът се провеждал ежедневно в продължение на 12 минути, общо 8 седмици. Резултатът се оказал положителен по отношение на ползите, които молитвата и медитацията имат за здравето.

Най-интересното нещо е, че д-р Андрю твърди, че нашият мозък наистина има структура, която се променя, независимо от религията.

Вижте още: Магическото значение на орхидеята в дома ви. Какво привлича тя?

Друго изследване, публикувано в списанието “American Cancer Society”, показва, че пациентите със силни духовни убеждения реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми.

Анализът е извършен с 40 000 пациенти.

Изследователите от Онкологичния център във Флорида установили, че тези, които вярват в молитвата и медитацията, имат по-добро физическо и психическо здраве от невярващите и непрактикуващите медитация.

Тези хора също имат по-добро съвместно съществуване със социалната среда.

От всичко това можем да заключим, че вярата и медитацията ни правят здрави хора.