НАЧАЛО ЗДРАВЕ Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

0
Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!
Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

Интересно е, че кожата, особено лицето е зона, която може да даде добро отражение на общото здравословно състояние. Свежата и светла кожа изглежда не само красива, но и говори много за вашето здраве.

Като се има предвид фактът, че чистата кожа е свързана със здравето, идеята, че наличието на някои кожни проблеми разкрива големи здравословни проблеми, е много логично. По данни на Face Mapping, повърхността на кожата предоставя подробна картина на вътрешното здраве.

Продължете да четете, за да разберете какво казва кожата за вашето здраве!

Зона: Чело

Обяснение: Като се има предвид, че челото е свързано с храносмилането и активността на нервната система, тази област може да покаже не добра храносмилателна система и стрес.

Решение: Преди всичко, избягвайте преработени, сладки и мазни храни. Консумирайте много зеленчуци и плодове с високо съдържание на фибри. За да се отпуснете и да облекчите напрежението, опитайте медитация, йога и визуализация. Чай от глухарче или пресен лимонов сок в топла вода е отлично средство за детоксикация.

Зона: Под очите

Свързана с: Бъбреци

Обяснение: Подпухналите долни клепачи са един от основните признаци за слаби бъбречни функции. “Торбичките” под очите могат също да показват нарушение на бъбречната функция.

Решение: Пийте достатъчно вода, за да избегнете обезводняване, тъй като тя предпазва бъбреците и подпомага тяхната работа на оптимално ниво. Обърнете внимание на бъбреците, като следете да имате достатъчен сън, минимален стрес и минимална консумация на алкохол и кафе.

Зона: Бузи

Свързана със: Слаб метаболизъм

Обяснение: Бузите отдавна са известни като показатели за белодробната функция. Обезцветените петна по бузите могат да са знак за по-бавен метаболизъм и за по-ниска обмяна на веществата.

Решение: Дихателните упражнения могат да помогнат за увеличаване на капацитета на белите дробове. Леко увеличете упражненията, за да подобрите белодробната функция и да увеличите метаболизма. Също така се препоръчва да дъвчете добре храната си, да консумирате зелен чай и да следвате антиоксидантна диета, за да предпазите чувствителната си кожа.

Зона: Нос

Свързана със: Сърдечно-съдовата система

Обяснение: Смята се, че носът е свързан с кръвообращението. Ето защо кожните проблеми в тази област могат да бъдат признак за проблеми с кръвното налягане.

Решението. Трябва да увеличите приема на продукти като ядки, студено пресован зехтин, мастни риби, тахини и авокадо. От друга страна, намалете консумацията на алкохол и кафе.

Зона: Долната устна

Свързана с: Храносмилателната система

Обяснение: Долната устна може да отразява чревната функция. Кафявите петна могат да покажат проблеми с храносмилането, недостатъчни храносмилателни ензими, свръхрастеж на паразити в червата и наличие на червеи. Ранните стадии на анемия могат да бъдат диагностицирани с бледи устни, тъй като това е един от най-ранните признаци.

Решението. Включете във ежедневната си диета голям брой храни, богати на желязо, като червено месо, зелени листни зеленчуци и бобови растения.

Вижте още: Най-добрата тинктура за гинекологични заболявания!

Зона: Език

Свързана с: Токсини

Обяснение: Абразията на външните ръбове на езика може да покаже недостатъчна белодробна функция, докато белите кръгове в средната или задната област показват наличието на токсини в червата.

Решението. За подпомагане на белите дробове, опитайте дълбоко дишане, медитация и кардио упражнения. Когато става въпрос за елиминиране на токсините, направете детоксикация. Можете да опитате 3-дневна детоксикация, да добавите повече зеленчуци в менюто си или да ядете повече продукти за детоксикация.

Зона: Брадичка

Свързана с: Хормони и стрес

Обяснение: Поради факта, че брадичката е зона, където се проявяват хормоналния дисбаланс и стресовите емоции, обикновено се получават петна около брадичката.

Решението. Избягвайте неестествени детергенти и козметични продукти, съдържащи токсини, които пречат на ендокринната система. В допълнение, опитайте мак на прах за поддържане на хормоните. Говорейки за стрес, опитайте се да го сведете до минимум и да си почивате повече.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...