НАЧАЛО ЗДРАВЕ Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!
Всяка зона на лицето може да разкрие здравословен проблем!

Интересно е, че кожата, особено лицето е зона, която може да даде добро отражение на общото здравословно състояние. Свежата и светла кожа изглежда не само красива, но и говори много за вашето здраве.

Като се има предвид фактът, че чистата кожа е свързана със здравето, идеята, че наличието на някои кожни проблеми разкрива големи здравословни проблеми, е много логично. По данни на Face Mapping, повърхността на кожата предоставя подробна картина на вътрешното здраве.

Продължете да четете, за да разберете какво казва кожата за вашето здраве!

Зона: Чело

Обяснение: Като се има предвид, че челото е свързано с храносмилането и активността на нервната система, тази област може да покаже не добра храносмилателна система и стрес.

Решение: Преди всичко, избягвайте преработени, сладки и мазни храни. Консумирайте много зеленчуци и плодове с високо съдържание на фибри. За да се отпуснете и да облекчите напрежението, опитайте медитация, йога и визуализация. Чай от глухарче или пресен лимонов сок в топла вода е отлично средство за детоксикация.

Зона: Под очите

Свързана с: Бъбреци

Обяснение: Подпухналите долни клепачи са един от основните признаци за слаби бъбречни функции. “Торбичките” под очите могат също да показват нарушение на бъбречната функция.

Решение: Пийте достатъчно вода, за да избегнете обезводняване, тъй като тя предпазва бъбреците и подпомага тяхната работа на оптимално ниво. Обърнете внимание на бъбреците, като следете да имате достатъчен сън, минимален стрес и минимална консумация на алкохол и кафе.

Зона: Бузи

Свързана със: Слаб метаболизъм

Обяснение: Бузите отдавна са известни като показатели за белодробната функция. Обезцветените петна по бузите могат да са знак за по-бавен метаболизъм и за по-ниска обмяна на веществата.

Решение: Дихателните упражнения могат да помогнат за увеличаване на капацитета на белите дробове. Леко увеличете упражненията, за да подобрите белодробната функция и да увеличите метаболизма. Също така се препоръчва да дъвчете добре храната си, да консумирате зелен чай и да следвате антиоксидантна диета, за да предпазите чувствителната си кожа.

Зона: Нос

Свързана със: Сърдечно-съдовата система

Обяснение: Смята се, че носът е свързан с кръвообращението. Ето защо кожните проблеми в тази област могат да бъдат признак за проблеми с кръвното налягане.

Решението. Трябва да увеличите приема на продукти като ядки, студено пресован зехтин, мастни риби, тахини и авокадо. От друга страна, намалете консумацията на алкохол и кафе.

Зона: Долната устна

Свързана с: Храносмилателната система

Обяснение: Долната устна може да отразява чревната функция. Кафявите петна могат да покажат проблеми с храносмилането, недостатъчни храносмилателни ензими, свръхрастеж на паразити в червата и наличие на червеи. Ранните стадии на анемия могат да бъдат диагностицирани с бледи устни, тъй като това е един от най-ранните признаци.

Решението. Включете във ежедневната си диета голям брой храни, богати на желязо, като червено месо, зелени листни зеленчуци и бобови растения.

Вижте още: Най-добрата тинктура за гинекологични заболявания!

Зона: Език

Свързана с: Токсини

Обяснение: Абразията на външните ръбове на езика може да покаже недостатъчна белодробна функция, докато белите кръгове в средната или задната област показват наличието на токсини в червата.

Решението. За подпомагане на белите дробове, опитайте дълбоко дишане, медитация и кардио упражнения. Когато става въпрос за елиминиране на токсините, направете детоксикация. Можете да опитате 3-дневна детоксикация, да добавите повече зеленчуци в менюто си или да ядете повече продукти за детоксикация.

Зона: Брадичка

Свързана с: Хормони и стрес

Обяснение: Поради факта, че брадичката е зона, където се проявяват хормоналния дисбаланс и стресовите емоции, обикновено се получават петна около брадичката.

Решението. Избягвайте неестествени детергенти и козметични продукти, съдържащи токсини, които пречат на ендокринната система. В допълнение, опитайте мак на прах за поддържане на хормоните. Говорейки за стрес, опитайте се да го сведете до минимум и да си почивате повече.

loading...