НАЧАЛО ЗДРАВЕ Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!

Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!

0
Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!
Запекът ще бъде излекуван с най-доброто естествено слабително!

Запекът се получава, когато трудно преминава процесът на дефекация или се случва след три или повече дни.

Почти всеки човек страда от запек в някакъв момент и обикновено това не е сериозно. Въпреки това, болката в стомаха и подуването на корема лесно преминават след облекчаването на запека. Медицинските експерти съобщават, че запекът има няколко причини, включително липса на движение, възраст, стрес, медикаменти, липса на фибри, определени витамини и други причини.

Възможно е запекът да е вторичен ефект на друга болест и в този случай трябва да се консултирате с лекар, за да намерите основната причина за проблема и за елиминирането му.

Някои от симптомите на запека включват по-малко от две движения на червата седмично, напрежение, когато се опитвате да се изправяте, твърд, подут стомах и повръщане. Това може да бъде много неудобно за всеки, който страда от него.

Ако имате нередовни движения на червата повече от две седмици, e важно да предприемете правилните действия. Лекарят може да направи изследвания, за да се опита да намери корена на проблема. Те включват кръвни и хормонални тестове, изследвания на барий, за да се установи дали има запушване на дебелото черво или колоноскопия, за да се проучи по-подробно какво се случва в дебелото черво.

Около 10% от хората страдат от неправилни движения на червата. Въпреки че има много възможности за облекчаване на запека, често е по-добре да се обърнете към природната медицина. Следната проста рецепта е била прилагана на пациенти с тежък запек. Лесно е да я направите и да получите чудесни резултати.

За да направите това сладко средство, използвайте една чаша фурми, една чаша сушени сини сливи и пет чаши вряла вода. Нарежете фурмите и сините сливи на малки парченца и ги залейте с вода. Варете тази смес, докато стане плътна. Ще ви бъде достатъчна за около три седмици. Консумирайте по една чаена лъжичка. Може да се използва от хора на всяка възраст.

Вижте още: Китайска процедура с чесън – вижте ползите от нея!

Сините сливи са с много съдържание на фибри и също така съдържат сорбитол, който е естествена захар, смекчаваща изпражненията. Това улеснява запека за кратък период от време. Като алтернатива, можете да добавите сушени сини сливи във вода и да я оставите за една нощ, а след това да я изпиете на сутринта.

Ако имате внезапна и силна болка в корема, не забравяйте да използвате тази рецепта за допълнително лечение и да се обадете на Вашия лекар. Запекът може да е нов или отдавнашен проблем, но във всеки случай трябва да му обърнете внимание. Също така е важно да обърнете внимание на въпроси като кръв в изпражненията, трудности при преминаване на изпражненията дори при тази рецепта, загуба на тегло без диета или много редки изпражнения.

Запекът е често срещан проблем и, за съжаление, много от изписаните лекарства всъщност могат да се окажат вредни. По-добре е да помогнете на тялото си по естествен път.