НАЧАЛО ЗДРАВЕ Спрете кашлицата със сироп от джинджифил и мащерка

Спрете кашлицата със сироп от джинджифил и мащерка

0
Спрете кашлицата със сироп от джинджифил и мащерка
Спрете кашлицата със сироп от джинджифил и мащерка

Кашлицата е рефлекс, който поддържа дихателните пътища и гърлото. Въпреки че може да бъде доста досадна, кашлицата по същество помага на организма да се предпази и излекува сам. Тя се дели на две групи: остра и хронична.

Първият тип започва с настинка и обикновено трае не повече от две до три седмици. Вторият тип е свързана с грип или остър бронхит и продължава повече от три седмици. Най-честите причини за този вид кашлица са астма, алергия, хроничен бронхит, заболяване на гърлото, тютюнопушене.

През повечето време хората могат да излекуват кашлицата си у дома, като приемат лекарства без рецепта.

За съжаление, в много случаи това често не е достатъчно. Винаги е добре да знаете потенциалните нежелани реакции, преди да приемате лекарства. Някои от най-честите случаи включват забавено дишане, обърканост, замайване, втрисане и замъглен поглед.

И така, от каква кашлица страдате? Кое лекарство е напълно безопасно да се използва и толкова ефективно, че да успее да я спре?

Мащерката е мощен и изключително ефективен дезинфектант, който може да се използва както външно, така и вътрешно за борба с инфекциите. Това е без съмнение една от най-добрите билки за лечение на настинки, която често се използва за предотвратяване на инфекции и лечение на инфекции на устната кухина и възпаленото гърло.

Това е официално одобрено средство против кашлица и инфекции на горните дихателни пътища, магарешка кашлица и бронхит. Мащерката е пълна със съединения, които потискат кашлицата, докато нейните флавоноиди отпускат трахеята и мускулите.

От мащерката също можете да приготвите чай, който да използвате за лечение на кашлица или като съставка за различни противогъбични средства. Той е пълен с антиоксиданти и има тонизиращ ефект, който поддържа функциите на тялото.

Сироп за кашлица с джинджифил и мащерка

Съставки:

2 пресни стръка мащерка

1 джинджифилов корен – настърган

1 1/2 чаши вода

3/4 чаша суров мед

Вижте още: Природен лек от лимон и магданоз срещу бактерии

Инструкции:

  • Поставете мащерката и джинджифила в тенджера.
  • Изсипете водата, изчакайте да кипне и след това я оставете да къкри няколко минути.
  • Добавете мед и оставете сиропа да почива за половин-един час.
  • Охладете!

Дозировка:

За възрастни: 3-5 супени лъжици на ден.

За деца: 3-5 чаени лъжички на ден.