НАЧАЛО ЗДРАВЕ Недостигът на витамини може да бъде видян на лицето ви!

Недостигът на витамини може да бъде видян на лицето ви!

0
Недостигът на витамини може да бъде видян на лицето ви!
Недостигът на витамини може да бъде видян на лицето ви!

Днес недостигът на витамини е често срещан здравословен проблем и това може да бъде основната причина за различни сериозни заболявания.

Така например, през последните 12 години, дефицитът на витамин А е убил повече от 8 милиона деца, а повече от 1 милиард души страдат от недостиг на витамин D.

Поради това е много важно да се диагностицират тези проблеми своевременно и да се лекуват, преди да доведат до други усложнения със здравето.

Когато тялото има нужда от някои хранителни вещества, всички части от него страдат. Така че просто погледнете в огледалото и “прочетете” тези сигнали. Тук са 5-те най-чести признаци за дефицит на витамини и минерали:

Бледи устни

Бледите устни често са симптом за недостиг на желязо, един от най-честите признаци за дефицит в САЩ, според Центъра за контрол на заболяванията. С цел оптимизиране нивото на желязото, трябва да ядете повече спанак и други зелени листни зеленчуци, леща, тъмен шоколад, спирулина и стафиди.

Подпухнали очи

Подпухналите очи често показват липса на сън, но те също могат да бъдат знак за намаляване на нивата на йод. Йодът елиминира ендокринните разрушители, като флуорид, хлор и бром, подобрява също функцията на щитовидната жлеза и лекува оттока. Освен това намалете приема на сол, за да намалите подуването.

Изключително бледа кожа

Ако кожата ви стане прекалено бледа, това може да е признак за недостиг на витамин В12. Това ще бъде придружено от умора. Затова започнете да приемате добавки и увеличете консумацията на пастьоризирани яйца.

Вижте още: Природен лек от лимон и магданоз срещу бактерии

Кървене на венците

Кървенето на венците показва липса на витамин С в организма. Недостигът на витамин С предизвиква и кървене от носа и подуване на ставите. В този случай консумирайте храни, които са богати на витамин С и по този начин излекувайте симптомите.

Суха коса

Чупливата и суха коса, както и пърхотът могат да сигнализират за дефицит на биотин или витамин В7. В този случай трябва да ядете зелен грах, гъби, бобови растения, ядки и слънчоглед.

loading...
loading...