НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 природни напитки, които пречистват черния дроб

5 природни напитки, които пречистват черния дроб

0
5 природни напитки, които пречистват черния дроб
5 природни напитки, които пречистват черния дроб

Ако сте диагностицирани със затлъстяване на черния дроб (мастна хепатоза), е необходимо да спазвате диета и да пиете напитки, които ще помогнат за пречистването на тялото от токсини. Д-р Андрей Ласлау казва, че има 5 вида чай, които ще ви помогнат да се борите с тази болест.

Здравият черен дроб съдържа само 5-10% мазнини. Ако черният дроб има повече от 10%, лекарят диагностицира затлъстяване.

Натрупването на мазнини в черния дроб може да доведе до сериозни здравословни проблеми, включително възпаление на черния дроб, фиброза и цироза. Следователно не трябва да пренебрегвате диагнозата.
Какво причинява затлъстяването? Обикновено това е прекомерна консумация на алкохол и мазни храни. Но има случаи, когато натрупването на мазнини не е свързано с алкохола. Разстройството може да възникне поради повишен холестерол, хипертония, затлъстяване, диабет, хепатит или недохранване.

Понякога заболяването няма симптоми, особено в самото начало. Но с течение на времето може да доведе до умора, коремен дискомфорт (неприятни усещания в корема), загуба на апетит. За щастие проблемът може да бъде решен само чрез промяна на начина на живот, което включва балансирана диета и природно лечение.

Ето най-добрите чайове, които ще ви помогнат да изчистите черния дроб от ненужната мазнина!

1. Чай от глухарче

Глухарчето е растение, което може да пречисти тялото от токсините. То регулира холестерола, укрепва сърцето и балансира нивото на мазнините в черния дроб.

Чаят е много лесен за приготвяне. Поставете чаена лъжичка билки в чаша гореща преварена вода и я оставете за 5 минути. Препоръчва се да се пие два пъти дневно, сутрин и вечер, след хранене. Не се препоръчва за страдащи от язва или гастрит, жлъчни камъни или успоредно с диуретици.

2. Чай от болдо (пеумус)

Това растение се счита за истински еликсир за лечение на черния дроб. Регулира активността на жлъчката и помага за ефективното премахване на излишната мазнина от черния дроб.

Чаят се приготвя за 10 минути. Трябва да се пие преди всяко хранене, но не повече от 3 чаши на ден. Препоръчваната продължителност на лечението е 5 дни.

По-добре е да се въздържате от нeго при диария, защото има слабително действие. Също така е противопоказано за хора, които имат бъбречни проблеми или приемат антикоагуланти.

3. Чай от бодил

Това е едно от най-добрите средства в случай на затлъстяване на черния дроб. Той помага за отстраняване на токсините от организма и регулира нивото на мазнините. Освен това намалява възпалението на черния дроб.

Трябва да пиете три чаши на ден и да не използвате подсладители (захар, мед), дори ако напитката е горчива. Пиенето на такъв чай не се препоръчва за тези, които страдат от диабет и хипертония.

4. Чай от артишок

Това растение има диуретичен ефект и намалява натрупването на мазнини в организма. Достатъчно е да приемате три чаши чай дневно.

5. Лимонов чай

Лимонът успешно отстранява токсините и излишните мазнини от тялото. За да получите този ефект, просто добавете малко лимони в 1 литър вода. Полезно е да пиете всяка сутрин чаша горещ лимонов чай.

Благодарение на тези природни средства, можете да се отървете от затлъстяването на черния дроб или да го предотвратите!

Вижте още: 5 метода за лечение на тялото, които всъщност саопасни за здравето 

Споделете тези рецепти с приятелите си и се грижете за черния дроб!