НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете дома си с 9 от най-добрите трикове, които не знаете!

Почистете дома си с 9 от най-добрите трикове, които не знаете!

Почистете дома си с 9 от най-добрите трикове, които не знаете!
Почистете дома си с 9 от най-добрите трикове, които не знаете!

Почистете дома си бързо и лесно с този удивителен набор от хитринки!

Едва ли е възможно да срещнете човек, чието любимо занимание е почистването. Но не можете да не го направите. В съвременния свят има толкова много интересни дейности, поради които искаме да съкратим времето за почистване, колкото е възможно повече. За щастие има няколко прости съвети, благодарение на които много бързо ще приведете дома си в ред. Премахването на мръсотията може да бъде лесно дори и в най-отдалечените ъгли на дома ви.

1) Почистете первазите.

За да почистите основата между стената и пода, не е необходимо да пълзите пред нея на колене. Просто увийте микрофибърна кърпа около твърда метла и я фиксирайте с ластик. Сега можете да почистите первазите толкова лесно, колкото и пода. Минете с готовата конструкция през цялата къща. Ще се справите с работата за няколко минути.

2) Почистете стените.

Стените (например в кухнята или в банята) също трябва да се почистват периодично. В крайна сметка не е задължително за тази цел да се качвате на стълба и да местите кофа със сапунена вода. Един моп с микрофибър отлично ще се справи с това предизвикателство. Първо, напръскайте стените с разтвор на всякакъв препарат, а след това избършете с мопа, точно както бихте измили пода с него. По същия начин можете да почистите изцапания таван.

3) Почистете четката за тоалетната.

Това средство не може да бъде идеално чисто по подразбиране. Но да се отървете от вредните бактерии няма да е излишно. Не забравяйте да изсипете в съда, в който стои четката, същия дезинфектант, който използвате за почистване на тоалетната. Сега всеки път, когато използвате четката, правете тази микро санитарна процедура. В допълнение, микробите няма да се размножават върху четката.

4) Почистете газовите котлони от загорели петна.

Газовите котлони често са покрити с ужасен черен слой от загаряния, който може да бъде отстранен много трудно. Опитайте се просто да ги поставите в пакет, в който да добавите малко амоняк. Оставете пакета затворен за цяла нощ и изплакнете разтвора на сутринта. Газовият котлон отново ще бъде чист.

Почистете дома си с 9 от най-добрите трикове, които не знаете!

5) Премахнете мазнините от фурната.

Мазнината на вратата на фурната е много трудна за почистване с обикновена гъба. Опитайте се да избършете мазнината с меламинова гъба. Уверете се, че сте измили фурната с обикновен сапунен разтвор, след това почистете.

6) Защитете стъклените повърхности.

Вместо да почиствате стъкления плот, просто го покрийте със слой восък за полиране на автомобили. Сега, дори ако на повърхността се появят капчици мазнини, ще бъде много лесно да ги почистите. Понякога е по-лесно да предотвратите проблема, вместо да се налага да го разрешавате.

7) Почистете плочките лесно.

Вместо напразно да търкате фугите между плочките, ги залейте с белина. Най-мръсните места изтъркайте с четка за зъби. Оставете средството в продължение на 15 минути да действа, а след това просто го изплакнете. Плочките ще станат много по-чисти.

8) Почистете душа за една нощ.

Не е нужно да жертвате здравия сън. Просто поставете душа в пакет с оцет и закрепете всичко с ластик. През нощта оцетът ще разтвори варовиковите отлагания, а душът ще се почисти от само себе си. След като се наспите, ще видите резултата от работата си.

Вижте още: Защо да купувате ролетни щори? Направете си ги сами!

9) Почистете щорите.

Вместо да минавате с парцал всяко отделение, да се запъвате и да счупите щорите, обвийте две кърпи от микрофибър около кухненските щипки. Да почистите праха е много удобно и лесно, а щорите ще запазят формата си. Можете да добавите малко препарат и процесът ще стане още по-бърз.

Приведете в ред дома си бързо и спестете време за почистване, прекарвайки го с приятелите и семейството си!