НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ябълков оцет и мед: комбинация, която ще ви направи здрави!

Ябълков оцет и мед: комбинация, която ще ви направи здрави!

0
Ябълков оцет и мед: комбинация, която ще ви направи здрави!
Ябълков оцет и мед: комбинация, която ще ви направи здрави!

Непреработеният ябълков оцет и меда са две прекрасни вещества в природата. Оцетът се използва от древни времена, когато хората забелязали, че гроздовият сок в крайна сметка се превръща във вино, а после в оцет. Хипократ използвал оцета преди 2400 години, за да лекува рани, а Колумб давал на мъжете на неговия кораб “Санта Мария” оцет, за да не страдат от скорбут.

И медът, и ябълковия оцет имат огромни ползи за здравето, но когато се използват като една обща напитка се получава мощно средство за профилактика на организма. Сместа от тези две вещества премахва киселините в стомаха, метеоризма и запека, както и проблемите с артрита или болката в ставите и мускулите.

От своя страна медът има ниско рН и увеличава алкалността на тялото. Оцетът е кисел, но когато е включен в храненето, става алкален.

Ябълковият оцет, когато се приема редовно, дава достатъчно витамини, минерали и микроелементи на организма. Особено децата, бременните жени, спортистите, пушачите и хората под постоянен стрес се нуждаят от повече витамини и минерали.

Предимствата на оцета са почти безкрайни. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разберете защо трябва да включите тази вкусна напитка в ежедневната си диета:

  • Общото здравословно състояние се подобрява, защото тази смес убива вредните бактерии, причиняващи много заболявания.
  • Невероятен доставчик на енергия.
  • Елиминира лошия дъх.
  • Намалява холестерола и кръвното налягане.
  • Изчиства петната по кожата, прави я по-млада и здрава.
  • Помага в борбата с наднорменото тегло, намалява апетита.
  • Намалява нивото на глюкозата.
  • Обикновено детоксикира организма.
  • Помага в червата да растат здрави бактерии, от които имате нужда, и разрешава проблеми като кандида (гъбична инфекция).

Вижте още: Премахване на мастната тъкан по напълно естествен начин

Как да приготвите напитката?

Във вода (за предпочитане преварена вода) смесете 1 – 2 супени лъжици оцет с 1 чаена лъжичка мед. Можете да се насладите на напитката и гореща. Не се притеснявайте, ако сместа на пръв поглед ви изглежда непривлекателна, скоро ще разберете, че е много вкусна. За най-добри резултати пийте това средство на празен стомах половин час преди да ядене.

Бъдете сигурни, че сте се сдобили с нефилтриран или непреработен оцет (той ще изглежда малко по-мътен в бутилката и ще съдържа малко месести вещества, които плават в долната част). Именно те все още съдържат всички полезни хранителни свойства. Пастьоризираният или дестилираният оцет убива всички полезни ензими. Изпробвайте ползите му върху себе си!