Погледнете внимателно своя крак: кой пръст е по-дълъг? Дали линията на пръстите ви е права или пречупена? Между другото, всичко това говори много за вашия характер!

В целия свят има само 3 вида стъпало: „египетско“, „гръцко“ и „римско“.

„Египтяните“ имат най-дългия палец, а останалите пръсти са подредени „в низходящ ред“. Между палеца и малкия пръст се образува диагонална линия.

Вторият пръст на „гърците“ е значително по-дълъг от първия.

При „Римляните“ първите три пръста имат една и съща дължина, а безименният и малкият пръст са по-малки.

„Египетски тип“

Най-често срещаната форма на стъпало в света е египетското: според различни източници такива стъпала имат 50-70% от населението на нашата планета. Смята се, че хората с този тип крак се характеризират с всеотдайност, прагматичен подход към живота, внимание към семейството в най-широк смисъл (традиции, ценности, предавани от поколение на поколение).

Притежателите на „египетския“ крак са трудолюбиви, уверени, имат добро здраве, а ортопедите вярват, че това е единствената здравословна структура на крака от гледна точка на анатомията. Преобладаването на този тип потвърждава, че еволюционно неговото естество се смята за оптимално.

„Римски тип“

На второ място по разпространение е „римският“ крак, който се среща при 30% от населението. „Римляните“ са амбициозни, отворени към всичко ново, много са активни и не понасят рутината. Те никога не стоят неподвижно, „генерират“ идеи, мислят нови възможности и винаги са оптимисти за бъдещето. Те обаче са много упорити: ако „римският“ тип вземе решение, той ще го доведе до край, търпеливо ще преодолее трудностите, ще се справи с временните неуспехи и ще окуражи другите.

Вижте още: Съдовете в кухнята, които трябва да избягвате!

„Гръцки тип“

Най-рядкото, но според художници и скулптори по целия свят, най-красивото стъпало, е  „гръцкото“. То се среща само при 20% от населението. Изкуствоведите обръщат внимание на факта, че всички гръцки скулптури, без изключение, изобразяват крака по този начин: с удължен втори пръст.

След проучване учените открили, че моделите на скулптурите включвали само аристократични черти, едната от които е „гръцкият“ крак. „Гърците“ се характеризират с желание за интелектуална работа, развито чувство за красота, любов към изкуството и детайлите. Тези мечтатели, философи, хора с огромна интуиция и въображение, като правило, са успешни в творческите професии.