НАЧАЛО ЗДРАВЕ Натурални антисептици за предотвратяване на инфекции

Натурални антисептици за предотвратяване на инфекции

0
Натурални антисептици за предотвратяване на инфекции
Натурални антисептици за предотвратяване на инфекции

Натуралните антисептици са алтернатива без странични ефекти за предотвратяване на инфекциите. Антисептиците са вещества, които се прилагат върху кожата, най-вече в случай на малки или умерени наранявания, порязвания, ухапвания и изгаряния, за предотвратяване на инфекции, причинени от появата на гъбички, бактерии и вируси.

Какви са най-добрите натурални антисептици?

Те притежават антибактериален и противогъбичен ефект, бързо дезинфекцират и лекуват кожни проблеми.

Лук

Като домашно средство лукът се използва като бактерицид за предотвратяване на инфекции на рани. Просто нарежете лука и приложете един от слоевете.

Чесън

Чесънът предотвратява инфекция на кожата в случай на гъбички на ръцете (като онихомикоза или под ноктите) и на краката. В този случай пригответе паста от обелен чесън и нанесете върху засегнатата зона за няколко минути.

Мед

Медът е едно от най-известните домашни средства, което се използва заради антисептичните му свойства. Нанесете го върху кожата, за да дезинфекцирате и ускорите излекуването и регенерирането на кожата.

Алое Вера

Алое Вера има антисептични свойства за дезинфекция на рани, порязвания, драскотини или леки изгаряния. Използва се гелообразната течност, която се извлича от стъблото на алое вера, прилагайки я върху засегнатата зона.

Лимон

Лимонът е антисептик и отличен дезинфектант. Просто трябва да отрежете лимона наполовина и да капнете няколко капки върху раната.

Лавандула

Лавандулата има антибиотични и стягащи свойства. След приготвянето ѝ, навлажнете памук и нанесете върху засегнатата област на кожата.

Вижте още: 11 симптома, че трябва да прочистите токсините в организма

Дафинов лист

Дафиновият лист има антисептични и бактерицидни свойства, предотвратяващи разпространението на вируси и бактерии. Той може да се използва под формата на етерично масло или чрез приготвянето на отвара от дафинови листа.

Евкалипт

Това е антисептично растение и естествено средство за предпазване от кожни инфекции. В този случай подгответе паста от шепа листа и малко вода и я приложете върху засегнатата зона.

Споделете статията с близките и приятелите си!