НАЧАЛО ЗДРАВЕ Притиснете тези точки и ще излекувате кашлицата и депресията!

Притиснете тези точки и ще излекувате кашлицата и депресията!

0
Притиснете тези точки и ще излекувате кашлицата и депресията!
Притиснете тези точки и ще излекувате кашлицата и депресията!

Нашият организъм е една загадъчна система, която крие много тайни. Само едно правилно докосване или натиск върху определени точки може значително да подобри състоянието ви. Ще подобри самочувствието, настроението, мисленето ви и ще ви помогне да работите по-ефективно.

Какво да правим, ако страдаме от главоболие, умора или стрес? Разбира се, обикновено прибягваме до обезболяващите таблетки, чаша кафе или нещо сладко. Спрете за секунда и погледнете ръцете си, в тях се крие тайната на здравето и благополучието. И ние ще ви разкрием тази тайна.

Точки на пръстите

Има цяла наука, наречена рефлексология. Тя изучава биоактивните точки, разположени на тялото. Източните лечители вярват, че причината за всички здравословни проблеми е блокирането на енергийните потоци. Активният масаж премахва блокирането и възстановява енергийните потоци.

Много от тези точки се намират на дланите и пръстите. Ако окажете натиск  върху правилната точка, ефектът няма да закъснее. Нека видим какво точно може да бъде излекувано чрез натиска на тези точки и къде се намират те.

1) Главоболие

Преди да вземете лекарство срещу болка, опитайте да масажирате върха на пръстите или областта между палеца и показалеца. Точката на главата се намира точно на върха на палеца и ако я масажирате леко за няколко минути, болката ще намалее.

2) Болка в областта на врата и гърба

Ако ви притесняват болки във врата или гърба и нямате възможност да се изправяте и движете, започнете да масажирате върха на палеца (от точката на главата) и се преместете към китката. Точно в този ред се намират точките, отговорни за гръбначния стълб. Масажирайте, докато болката изчезне. Необходимо е да повторите и на двете ръце.

3) Простуда и грип

Ако почувствате първите симптоми на настинка, масажирайте възглавничките на всички пръсти, с изключение на палеца на двете ръце. Тези точки са отговорни за фронталните и назалните синуси. Болестта скоро трябва да ви напусне.

4) Безсъние

Ако не можете да спите, трябва да притиснете средната част на палеца (там се намира точката на главата). Масажът трябва да продължи от 30 секунди до 1 минута на двете ръце. Извършвайте масаж всеки ден преди лягане, след това тялото ще влезе в ритъм и качеството на съня ще се подобри значително.

5) Храносмилателни проблеми

Стимулирането на тези точки е необходимо за тези, които страдат от висока киселинност, подуване на корема и чести разстройства. Точките на стомаха и червата са на двете ръце около основата на палеца.

6) Проблеми с менструацията

Ако по време на менструация се появят болки в долната част на гърба или в долната част на корема, не бързайте да взимате хапчета. Първо, масажирайте точките, които са отговорни за работата на главата и гениталиите. Точката на главата се намира на върха на палеца, а зоната, отговорна за работата на гениталиите, се намира на китката. Този масаж ще ви помогне да облекчите спазмите, ще ви отпусне и ще може да си починете.

7) Кашлица

Стимулирането на зоната, отговорна за дихателната система, ще ви помогне да решите проблемите като задух и кашлица. Тази зона се намира точно под основата на пръстите, почти в центъра на дланта.

8) Подобряване на самочувствието

Ако се чувствате уморени, трябва да масажирате точката, която помага за подобряване на самочувствието. Това е точката на слънчевия сплит, която е от вътрешната страна на дланта.

Застанете с ръце сякаш носите вода в тях и с палец натиснете точно в центъра. Масажът на тази точка действа успокояващо. Намалява стреса, нервността и умората. Ако правите този масаж редовно, ще можете да се отървете дори от депресия и безпокойство.

Съвет

Стимулирането на отделните точки върху дланите и пръстите е много полезно. Но не по-малко полезен е масажът на ръцете като цяло – той ще спомогне за подобряване на кръвообращението, възстановяване на загубената енергия и регулиране на кръвообращението в тялото. Ако правите масажа редовно, ще забележите очевидни подобрения в здравословното си състояние.

Вижте още: Пикантните храни и техните невероятни ползи за здравето

Масажът трябва да започне с нежно триене на дланите и ръцете. Можете да нанесете крем или масло, за да улесните триенето и да подхраните кожата. Силно сплетете пръсти и дръпнете в различни посоки. Издърпайте добре, за да усетите напрежението. След това масажирайте всеки пръст поотделно, като внимателно минавате по страничните повърхности.

Ако усетите болка, задръжте малко по-дълго и масажирайте мястото внимателно. В крайниците ни има много нервни окончания, особено на ръцете. При въздействие върху тях, имаме много шансове да повлияем на работата на вътрешните органи.

С помощта на масажирането на тези точки на ръцете като цяло можете да подобрите състоянието си, да ободрите тялото си, да го тонизирате и да възстановите енергийните потоци. Само не забравяйте, че това са само помощни средства, които не помагат на всеки, а при по-сериозни симптоми си струва да посетите лекар.