НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лесни трикове, с помощта на които стаята ще изглежда по-светла

Лесни трикове, с помощта на които стаята ще изглежда по-светла

0
Лесни трикове, с помощта на които стаята ще изглежда по-светла
Лесни трикове, с помощта на които стаята ще изглежда по-светла

Ако често сте потиснати, чувствате се уморени, а дори и депресирани, то обърнете внимание на вашия дом. Може би е време да научите някои трикове, с помощта на които да направите стаята по-светла, защото учените твърдят, че връзката между светлината и емоционалните състояния на човек е съвсем близка.

Предлагаме Ви 5 начина да направите тъмната стая по-светла.

1. Първо трябва да определите най-тъмните места в стаята, които ще ви помогнат за по-ефективното добавяне на светлина.

Това могат да бъдат:

• стени с тъмни тапети или окраски;
• врати и подове с тъмни цветове;
• мебели с тъмни цветове и др.

2. Ако стаята е в светъл цвят, добавянето на бели или пастелни нюанси към интериора ще ви помогне. Към тъмните мебели, врати и подове, светлите нюанси върху стените ще изглеждат страхотно.

3. Правилно подбраното осветление също ще има много положителен ефект върху цялостното възприемане на помещението. За да направите това, можете да използвате вградените в тавана светлини, особено ако таваните са в тъмни цветове или имат дървени плоскости. А също и варианта със специален превключвател, който да контролира остротата и интензивността на осветлението в стаята, ще пасне отлично.

4. За да направите стаята или кухнята по-светла, изберете комбинация от тъмни стени или шкафове със светли маси и столове. Този метод ще направи стаята визуално по-просторна и по-светла.

5. Ако в спалнята имате тъмни стени, използвайте светло спално бельо, одеяла и покривки за легла. Тази комбинация от светлина и тъмнина ще създаде в стаята специална атмосфера на комфорт и релаксация.

Вижте още: С помощта на ютия можете да направите невероятни неща!

Не се страхувайте да използвате тъмни цветове в интериора, защото има специални трикове, за да направите всяка стая по-светла. Основното нещо е да следвате баланса във всичко и да използвате препоръките на добрите дизайнери.

Споделете тази полезна информация с приятелите си!