НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесън, ябълков оцет и мед – супер мощна комбинация!

Чесън, ябълков оцет и мед – супер мощна комбинация!

0
Чесън, ябълков оцет и мед - супер мощна комбинация!
Чесън, ябълков оцет и мед - супер мощна комбинация!

Към момента е добре известно, че комбинацията от ябълков оцет, чесън и мед е една от най-мощните и ефективни комбинации.

Всъщност, здравните специалисти казват, че комбинацията от тези съставки е 10 пъти по-ефективна от пеницилина. Според много експерти, този прост инструмент действа като естествен средство, което засилва имунната система, контролира кръвното налягане и холестерола, както и лекува болки в ставите, артрит, инфекции и настинки.

Съставки:

1 чаша ябълков оцет

10 скилидки чесън

1 чаша мед

Получаване:

На първо място, смачкайте скилидките чесън. Поставете всички съставки в блендер и смесете за няколко секунди на висока скорост. Изсипете сместа в буркан и я съхранявайте в хладилник. Сместа може да се съхранява в хладилник до пет дни.

Употреба:

Вземете две супени лъжици от сместа на празен стомах. Имайте предвид, че има силен вкус, така че можете да разредете в чаша вода или прясно изцеден сок.

Как действа?

Ябълков оцет:

Тази проста съставка е известна с лечебните си свойства и способността да справите с проблеми като акне, инфекции на синусите, артрит, болки в гърлото, подагра, алергии, хронична умора, киселинен рефлукс и гъбична инфекция. Благодарение на съдържанието на пектин, ябълковият оцет помага за успокояване на чревните спазми и стомашното разстройство.

Чесън

Съдържа съединения, които могат да спомогнат за подобряване на кръвообращението и понижаване на кръвното налягане и холестерола. Чесънът има силен хранителен профил, но съдържа много малко калории. По този начин той помага за борбата с болести, включително настинки. Съдържанието му на селен се бори със свободните радикали и дори се свързва с превенцията срещу рак. Чесънът съдържа също антиоксиданти, които помагат за предотвратяването и лечението на деменция и болестта на Алцхаймер.

Вижте още: Копринено гладки крака с помощта на сода за хляб

Мед

Медът се счита за най-мощния антибиотик, познат на човечеството, и осигурява широк спектър от ползи за здравето.

Сред тях са:

  • Предотвратяване на рак и сърдечни заболявания.
  • Регулиране на кръвната захар.
  • Намаляване на язви и други стомашно-чревни нарушения.
  • Противогъбични и антибактериални свойства.
  • Успокоява възпаленото гърло и кашлицата.
  • Укрепва имунната система.
  • Почиства и подмладява кожата.