НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лоша миризма в апартамента? Ето как да се отървете от нея!

Лоша миризма в апартамента? Ето как да се отървете от нея!

0
Лоша миризма в апартамента? Ето как да се отървете от нея!
Лоша миризма в апартамента? Ето как да се отървете от нея!

Не можете да се отървете от неприятната миризма в апартамента? Причината може да е в хладилника, запушената съдомиялна машина и дори тоалетната за животни. Ето как бързо да коригирате ситуацията!

Хладилник

Няма нищо по-добро от обикновената сода. Винаги можете да съхранявате в хладилника чинийка със сода или да оставяте такава отвреме-навреме през нощта. Екстрактът от ванилия също ще ви помогне (продава се в готов вид). Трябва да напоите памучен тампон и да съхранявате в хладилника, докато тампонът изсъхне.

Съдомиялна машина

Ако имате навика да съхранявате съдовете в съдомиялната машина, докато се напълни, пуснете поне 15-минутна програма за изплакване. Това ще предотврати образуването на миризма вътре в машината. За да изплакнете изцяло съдомиялната машина, включете пълния цикъл на миене, но без съдовете. Добавете две чаши оцет вместо препарат за съдомиялна машина. Не забравяйте, че вашата съдомиялна машина не е кошче за боклук и ще трябва да изплакнете чиниите, преди да ги поставите в нея.

Тютюнев дим

Първо, ако не можете да търпите тютюнев дим, не позволявайте на никого да пуши в дома ви. Ако гостите ви не могат да откажат този навик, включете вентилатор и го насочете към прозореца. Цитрусовите спрейове и оцета също са добро решение, ако ги оставите в дълбока чиния за през нощта.

Котешка тоалетна

Помислете за закупуване на дезодорант за котешка тоалетна. Съдържащите се в състава му бактерии разграждат уреазата до въглероден диоксид и вода. За да се отървете от миризмата, добавяйте дезодорант за тоалетна веднъж седмично или я изплаквайте със специален препарат за почистване на котешки тоалетни.

Маркиране: Ще са ви необходими професионални средства, за да премахнете неприятната миризма. Продуктите в повечето случаи се състоят от натурални съставки, не съдържат вредни вещества, имат противогъбични и антибактериални свойства. Нанесете върху маркираното място на по-голяма площ.

Козина: Съществуват специални пудри за животни за справяне с този проблем, като редовното разресване и къпане също ще ви помогнат. Консултирайте се с ветеринарен лекар кой шампоан е най-подходящ за вашия домашен любимец.

Вижте още: Почистването с храни може идеално да замени някои препарати

Плесен в банята

Купете специално средство за отстраняване на мухъл. Осигурете добра вентилация в банята: почистете вентилаторите и отваряйте по-често вратите. Премахването на миризмата е възможно само когато я няма самата плесен. Ако индустриалните продукти изглеждат твърде агресивни за вас, опитайте с народни методи. Нанесете сода върху засегнатата повърхност, след което я залейте с оцет, изчакайте, докато пяната спре да шупти и изплакнете с вода. Или нанесете разтвор от 2 чаени лъжички масло от чаено дърво, разредено в две чаши топла вода върху плочките. Не изплаквайте.