НАЧАЛО ЗДРАВЕ Епифизата – всичко, която трябва да знаем за тази жлеза

Епифизата – всичко, която трябва да знаем за тази жлеза

0
Епифизата - всичко, която трябва да знаем за тази жлеза
Епифизата - всичко, която трябва да знаем за тази жлеза

Епифизата е от първостепенно значение за общото здраве, но повечето хора не осъзнават нейното значение. Всъщност много хора дори не са чували за нея! Последните изследвания обаче разкриват важността и значението й.

Съвременният начин на живот не е приятелски настроен към епифизата
Начинът на живот в 21-ви век не допринася за здравето на епифизната жлеза, тъй като атакува тази малка жлеза с токсини, както чрез храната и напитките, така и чрез стреса, който преживяваме ежедневно. Резултатът е, че тя се втвърдява, калцира и губи много, ако не и цялата си функция. За щастие има начин да се възстанови функцията й чрез детоксикация.

За епифизната жлеза
Епифизната жлеза е с размер на грахово зърно и се намира в центъра на мозъка. Тя има формата на малка шишарка, а нейната функция е да секретира мелатонин, химикал, отговорен за регулирането на структурата на съня. В допълнение към това, мелатонинът действа като антиоксидант, който помага да се забави процеса на стареене. Епифизата секретира и серотонин, невротрансмитер, който е отговорен за поддържането на добре балансирано състояние на ума.

Как да декалцираме епифизната жлеза?

С възрастта и натрупването на повече токсични вещества в тялото ни, епифизната жлеза започва да се калцира. Основният виновник за това е натриевият флуорид, който обикновено се среща в питейната вода, както и в повечето пасти за зъби. Други фактори, които водят до калцификация на епифизата са:

  • повечето преработени продукти;
  • рафинирана захар;
  • алкохол;
  • хормонални таблетки;
  • тютюн;
  • живак (открива се в повечето риби);
  • кофеин

Метод № 1 – активатор X (витамин К1/К2)
Активаторът X се проявява по два начина: K1 и K2. Първият се намира в зеленолистните зеленчуци, докато вторият се създава от микрофлората в червата и се среща в храни като пилешки и гъши черен дроб, яйчен жълтък, рибено масло, миди, кисело зеле, хайвер и млечни продукти.

Метод № 2 – борон
Боронът е друго мощно детоксикиращо средство на епифизата. Също така има способността да премахва флуорида от тялото и по този начин е полезен за предотвратяването на по-нататъшно калциране. Съдържа се в цвеклото.

Метод № 3 – суров ябълков оцет
Суровият ябълков оцет съдържа ябълчена киселина, която е невероятно средство за детоксикация на епифизната жлеза.

Метод № 4 – чесън
Чесънът е известен естествен антибиотик, който също така повишава имунитета, има способността да разтваря калция и действа като невероятен детоксификатор на епифизната жлеза.

Метод № 5 – йод
Йодът има способността да премахва натриевия флуорид чрез урината. Водораслите са един от най-добрите източници на това хранително вещество.

Метод № 6 – тамаринд
Тамариндът произхожда от кората на дървото Тамаринд и се използва широко в Арюведа медицината. Той помага за отстраняването на флуор чрез урината.

Вижте още: Премахване на камъни в бъбреците: Природна рецепта, която ще ви спаси от болките

Метод № 7 – дестилирана вода
И не на последно място: дестилираната вода е изключително ефективна за премахване на токсини и нежелани калциеви отлагания без добавяне на допълнителни минерали и токсини. Ако изберете този метод, трябва да взимате минерали като добавки.