НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сигнали, които предупреждават за инфаркт месец по-рано

Сигнали, които предупреждават за инфаркт месец по-рано

0
Сигнали, които предупреждават за инфаркт месец по-рано
Сигнали, които предупреждават за инфаркт месец по-рано

През последните няколко години сърдечните удари са станали много често срещани сред населението. За съжаление, това е водещата причина за смъртността в света. Инфарктът се дължи на стресирания начин на живот, който водим и на нездравословните храни, които консумираме. Тези сигнали обаче могат да ви предпазят.

Можете да се предпазите сърдечни-съдови заболявания, като подобрите начина си на живот – консумирайте здравословна храна и намалете стреса. Освен това е важно да сте запознати със симптомите на сърдечна недостатъчност, които обикновено започват да се проявяват месец преди инфаркта:

1. Затруднено дишане
Когато дробовете не получат достатъчно кислород, сърцето ви няма да получи кръвта, която трябва да мине през него. Ето защо, ако имате затруднения с дишането, незабавно се консултирайте с лекар.

2. Симптоми на настинка и грип
Много хора забелязват тези симптоми преди сърдечен удар.

3. Натиск в гърдите
Това е ясен знак, че може да ви сполети сърдечен удар в близко бъдеще. Много е важно да се консултирате с лекар, ако имате болки в гръдния ви кош.

4. Слабост
Когато артериите са запушени, се затруднява правилното кръвоснабдяване. Следователно, мускулите не получават това, от което се нуждаят и това може да доведе до сърдечна недостатъчност. Ето защо, ако чувствате постоянна умора и слабост, консултирайте се с Вашия лекар.

5. Студена пот и замаяност
Лошата циркулация нарушава правилното протичане на кръв към мозъка, което е от решаващо значение за правилното функциониране на мозъка.

6. Сънливост
Ако доста често се чувствате уморени и сънливи след сън или почивка и ако това продължава няколко дни, може да бъде нарушение на притока на кръв в сърцето.

Вижте още: Възстановете коленете си без посещението при лекар!

Предотвратяването на инфаркт е много важно; необходимо е да забележите и лекувате горните симптоми своевременно, за да намалите значително шансовете за сърдечен удар.