НАЧАЛО ЗДРАВЕ Природни антибиотици, които трябва да имате у дома!

Природни антибиотици, които трябва да имате у дома!

0
Природни антибиотици, които трябва да имате у дома!
Природни антибиотици, които трябва да имате у дома!

Използвайте естествени средства за защита!
Винаги е полезно да разполагате с органични и билкови антибиотици у дома.

Мед от манука

Пчелите произвеждат мед от Манука с отлични медицински качества от нектава на ароматните цветове на храста Манука, разпространен в Австралия и Нова Зеландия. Там този мед се използва от векове заради невероятните си лечебни свойства. Обикновено той се препоръчва да се използва като алтернативно лекарство за лечение на злокачествени заболявания, ухапвания от насекоми и слаба имунната система.

Прополис

Пчелите произвеждат не само мед. Те също правят смола, известна като прополис, който е изключително ефективен за здравето. Състои се от около 300 активни съединения, доказани, че се борят с раковите клетки по различни начини:

– Предотвратяват образуването на нови кръвоносни съдове, които подхранват раковите клетки, т.е. антиогенеза.

– Предотвратяват разпространението на рак или метастази от един орган на друг.

– Спират делението на раковите клетки.

– Индуцират апоптоза или водят до програмирана клетъчна смърт.

Масло от риган

Маслото от риган е едно от най-добрите природни средства. Те са изключително мощни и са необходими 1000 килограма риган, за да направят само 1 килограм риганово масло!

Маслото от риган съдържа 2 активни съставки: карвакрол и тимол. Първата има способността да лекува или намалява бактериалните и гъбични инфекции, вируси, паразити, кандидоза, възпаления и дори тумори.

Маслинени листа

Маслиненото листо е, разбира се, лист от маслиново дърво и много популярен билков антибиотик.

Въпреки че някои проучвания показват, че това не е алтернатива на широкоспектърния антибиотик, той показва значителен ефект върху вредните стомашни микроорганизми. В допълнение, маслинения лист е ефективен срещу метицилин-резистентния стафилококус ауреус, който е устойчив на фармацевтични антибиотици.

Витамин С

Ако тялото има повишени нива на всемогъщия витамин С, имунитетът се засилва. От друга страна, когато има заболяване и стрес, нивото на витамин С в организма бързо се изчерпва.

Чесън

Чесънът е много богат на антиоксиданти, а една от известните му активни съставки е алицин, който може да се открие само в пресния чесън. Въпреки това, другите съставки действително работят в синергия, за да се получат благоприятни ефекти от чесъна, тъй като дори след обработката му, чесъна съдържа ползи за здравето.

Тинктура на ехинацея

Тинктура от ехинацея е всъщност лека тинктура, която е антибактериална и също така има изключителен терапевтичен ефект върху дихателния, урогениталния и храносмилателния тракт. В допълнение, тя е много ефективна срещу възпалено гърло.

Колоидно сребро

Смята се, че колоидното сребро може да унищожи повече от 600 различни щама бактерии, голяма част от които могат да бъдат унищожени от повечето антибиотици без рецепта. Колоидното сребро може да се използва при лечение на ушни и синусови инфекции, тъй като това е доказано ефективно средство за защита.

Вижте още: Сигнали, които предупреждават за инфаркт месец по-рано

В допълнение, то може да се използва като мощен естествен лек против зъбобол.