НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Произведение на изкуството, което ще ви бъде от полза у дома!

Произведение на изкуството, което ще ви бъде от полза у дома!

0
Произведение на изкуството, което ще ви бъде от полза у дома!
Произведение на изкуството, което ще ви бъде от полза у дома!

Към днешна дата все повече и повече са популярни нещата в стил “хендмейд”, т.е. направени от собствените ни ръце. В тях се усещат топлината и любовта на онзи, който ги е направил. Ние наистина ги харесваме, защото дори най-простите и най-евтини материали могат да бъдат превърнати в красиво и полезно произведение на изкуството.

Преди около две седмици посетих моя приятелка, която се заниамва с ръкоделие. Обичам да ходя на гости на Олга, защото къщата й е толкова интересна, а тя е изпълнена с разнообразие от творчески идеи, които с удоволствие споделя с приятели и познати. Отидох при нея за съвет за това как най-добре да подредя къщата си за Нова година, но това, което видях на кухненската й маса, ме изненада.

Панера за съхранение на хляб, направена със собствени ръце

Наистина ми харесват красиви панери и необичайни битови предмети. След като видях в Олга великолепна панера за хляб, бях във възторг. Беше сякаш от Средновековието. Но най-интересното е, че приятелката ми я е направила със собствените си ръце и то от пластмасова бутилка!

След като проучих подробно как е направила тази красота, същата вечер и аз реших да направя подарък за дома под формата на нова и стилна панера за хляб.

Ние сме Ви подготвили подробни указания за това как да направите панера за хляб от петлитрова пластмасова бутилка.

Необходими неща:

  • петлитрова пластмасова бутилка;
  • вестник;
  • лепило PVA;
  • пистолет за топло лепене;
  • обикновени сакфетки;
  • трислойни салфетки;
  • акрилни бои (черен, лилав и златист цвят);
  • акрилен лак;
  • 100 грама грах (половинки);

Как да го направите?

1. Първо, вземете петлитрова пластмасова бутилка и изрежете дъното и гърлото. След това я поставете в хоризонтално положение, маркирайте 8 сантиметра от дъното и очертайте хоризонтална линия от едната до другата страна, за да разделите бутилката на две половини.

2. Дъното на бутилката не трябва да се изхвърля – разрежете го наполовина.

3. И сега тези две полукръгли части трябва да бъдат облепени от двете страни. Ако имате залепваща лента, прикрепете частите към половината от бутилката, която скоро ще се превърне в панера за хляб.

4. Сега имате нужда от стари вестници. Трябва да ги нарежете на ленти. След това разтворете PVA лепилото с вода в съотношение 1:2. Предварително потопете вестника в лепилото. Направете два слоя отвън и отвътре.

5. Намажете обилно върху хартиената повърхност от двете страни PVA лепило, като използвате четка. След това пристъпете към гърлото, което също трябва да бъде покрито с вестници.

6. Изчакайте, докато всички части на бъдещата панера за хляб напълно изсъхнат и пристъпете към залепването на двете части с пистолета за топло лепене.

7. По крайщата на кутията за хляб и заоблените части, които ще се превърнат в стойка, нарисувайте вълнообразни линии. Удобно е да направите това с монета, придържайки се към предишния контур.

Отново разредете PVA лепило с вода и залепете по целия периметър тънките салфетки.

Сега вземете плътните салфетки с рисунки. Няма да ви е необходима цветната част, така че я оставете настрана. От долната бяла част трябва да увиете тънка нишка, за удобство я намокрете с вода. Нея ще трябва да я залепите по вълнообразния ръб на панерата.

8. След това залепите по краищата половинки сух грах, поставяйки ги с изпъкнала страна навън.

9. Нарисувайте нещо по желание и след това залепете различни формички от предварително сгънатите салфетки.

10. Когато всички декоративни елементи са готови – пристъпете към украсата. Първо трябва да боядисате панерата с акрилна боя в черно.

11. След това нанесете върху декоративните елементи лилавата боя, а върху грахчетата – златиста боя. Когато боята изсъхне, можете да нанесете акрилен лак.

12. Това е всичко, панерката е готова.

Съвет на редакторите

Фантазията и изобретателността на човека няма граници!

Вижте още: С правилни грижи коледничето ще ви радва с красивите си цветове

Харесва ли ви статията? Разкажете за тази необичайна идея на вашите приятели, защото вдъхновението е заразно!