НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 цветови гами, които ще придадат на дневната ви повече уют

7 цветови гами, които ще придадат на дневната ви повече уют

0
7 цветови гами, които ще придадат на дневната ви повече уют
7 цветови гами, които ще придадат на дневната ви повече уют

Тези трикове са 100 пъти по-евтини от ремонт!
Ако искате да “съживите” дневната, достатъчно е просто да изберете правилните цветови гами. Не забравяйте, че това не са само цветовете за стените. Това са и цветовете на всеки детайл от интериора.

Представяме ви 7 цветови гами на дневната които ще подобрят настроението ви.

Много често хората избират неутрална цветова гама за дневната, но по-късно се оказва, че тя я прави много скучна. От друга страна, не прекалявайте с ярките цветове, защото тогава има опасност да я превърнете в блестящ калейдоскоп.

Представяме ви списък със 7 цветови гами, които ще ви помогнат да създадете много уютна и красива всекидневна.

1. Приятни розови нюанси

Светло розовите цветове, съчетани с хладни сиви тонове, ще придадат на стаята ви изисканост. Тъмносивите възглавнички осигуряват приятен визуален контраст. На този фон, останалите предмети няма да се слеят.

Тези детайли могат да допълнят интериора на стаята:

2. Успокояващи тонове

Ако искате да създадете приятна релаксираща атмосфера, се придържайте към тази цветова гама. Приятните сини цветове се съдържат в почти всеки детайл от интериора: от осветителните тела до меките възглавници. Използването на тези цветове върху неутрален фон ще бъде много подходящо. И ако искате да промените нещо, просто трябва да смените акцента.

Тези детайли могат да допълнят интериора на стаята:

3. Цветни и ярки тонове

Един от най-добрите начини за откриване на подходяща цветова гама е да погледнете цветовете на любимите си произведения на изкуството. В този случай ярките цветове не са ужасни, ако са правилно комбинирани един с друг.

Така например, лилавият цвят контрастира с ярко зеленикаво-златистия цвят върху завесите. Синьо-сивият цвят може да изглежда тъмен, но отлично пасва на ярките цветове.

4. Акцентирайте върху стената

Акцентът върху стена в тъмни цветове може да бъде чудесно решение за вас. Дървеният под служи като добър фон, както и стената. Ето защо правилното решение би било да добавите светъл диван и килим.

5. Ярки цветове

Добавянето на ярък цвят, като лилаво, не означава, че трябва да се придържате към ярките цветове в цялата стая. В тази цветова гама фонът е студено синьо. Златистото ще изпъкне добре върху сините стени.

6. Неутралното не означава скучно

Сивите и сини цветове се възприемат като неутрални, но не винаги изглеждат скучни в интериора. Голям килим покрива тъмния под, придавайки на помещението повече пространство. Необходимо е да балансирате светлите стени на стаята с тъмен диван. Тюркоазните детайли изглеждат успокояващи, а топлите акценти (картини, осветителни тела или камина) ще добавят още повече уют.

Тези детайли могат да допълнят интериора на стаята:

7. Баланс на цветовете

Тази цветова гама е подходяща за тези, които харесват нестандартните цветове. Затова тук има различни нюанси на лилаво и синьо.

Тук, яркият тапет добавя повече визуално богатство в стаята. Имайте предвид, че ако използвате много цветове по стените и подовете, трябва да ги балансирате с неутрални детайли, като например бели възглавници и абажури.

Вижте още: Почистете вашите тави и тигани с този прост трик!

Тези детайли могат да допълнят интериора на стаята:

 

Представихте ли си вече най-добрата цветова гама за вашата дневна?