НАЧАЛО ЗДРАВЕ За да оцелеете при сърдечен удар, трябва да знаете това!

За да оцелеете при сърдечен удар, трябва да знаете това!

0
За да оцелеете при сърдечен удар, трябва да знаете това!
За да оцелеете при сърдечен удар, трябва да знаете това!

Оцеляването при сърдечен удар е може би най-доброто “умение”, което можете да овладеете, защото то ще ви спаси живота, както и живота на непознат.

Според изследванията 80% от смъртните случаи, причинени от сърдечен удар, са се случили, когато човек е сам и не е могъл да поиска помощ.

Какви са признаците на сърдечния удар? В началото усещате остра болка в гърдите, простираща се до ръката и челюстта. Имате около 15 секунди, преди да загубите съзнание.

В някои случаи симптомите се появяват бавно и продължават по-дълго време, което означава, че имате повече време да отидете до най-близката болница или да потърсите помощ.

Спасете живота си!

Вместо да излагате живота си на риск и да чакате помощ, опитайте се да кашляте, колкото можете по-силно! Кашляйте през цялото време! Поемете дълбоко въздух, преди да се изкашляте.

Поемете дълбоко въздух и кашляйте на всеки 2 секунди, докато не получите някакво облекчение или докато сърцето ви започне да бие нормално.

Дълбоките вдишвания внасят кислород в белите дробове, а движенията на тялото ви притискат сърцето и регулират кръвообращението. Прилагането на натиск върху сърцето ви помага да възстановите нормалния му ритъм.

Междувременно помолете съседите си да ви помогнат или да използвате телефона им. Не забравяйте, че не трябва да преставате да кашляте, докато говорите по телефона. Кашлицата ще ви спаси.

Според експерти хората, които кашлят, успяват да стигнат до болницата и да получат помощ.

Вижте още: Излекувайте псориазис, като използвате куркума!

Лекарите предлагат това да се направи веднага след появата на първите симптоми на сърдечен удар. Потърсете медицинска помощ, защото понякога не можете да кашляте достатъчно дълбоко, за да настроите сърцето си и да останете в съзнание.

За всеки случай е важно да знаете този метод, защото понякога той може да спаси живота на някого.

Споделете тази статия и помогнете на някой, който се нуждае от информацията в нея!