НАЧАЛО ЗДРАВЕ 10 важни сигнали, които тялото ви изпраща, когато нещо не е наред

10 важни сигнали, които тялото ви изпраща, когато нещо не е наред

0
10 важни сигнали, които тялото ви изпраща, когато нещо не е наред
10 важни сигнали, които тялото ви изпраща, когато нещо не е наред

Всяка секунда в тялото ви се случват милион процеси. Някои от тях работят самостоятелно, но тялото все още контролира и балансира всичко по едно и също време. Най-удивителното е, че дори не осъзнавате какво се случва в тялото ви. Понякога процесите в него спират да функционират правилно, така че то ви изпраща симптоми, като ви предупреждават, че нещо не е наред.

Някои от тези признаци са много фини и дори не можете да ги приемете за сериозни, но никога не трябва да ги пренебрегвате.

10 признака, на които трябва да обърнете внимание:

1) Глад за морски дарове

Желанието за храна означава нещо. Така че, ако изведнъж имате глад за морски дарове, вероятно имате йоден дефицит.

2) Чупливи нокти и коса

Наличието на чупливи нокти или коса означава, че имате недостиг на витамин D и калций. Затова трябва да увеличите приема на храни, богати на следните хранителни вещества: картофи, бобови растения, мляко, пълнозърнести храни и пшенични зародиши.

3) Кисели продукти

Внезапния глад за кисели храни може да означава, че вашият жлъчният мехур и черният дроб изискват допълнително стимулиране. В този случай е по-добре да ядете повече лимони и боровинки.

4) Сурова храна

Ако внезапно започнете да изпитвате глад за сурова храна, може да имате чернодробни проблеми. В допълнение, това може да означава гастрит. В този случай най-добре е да увеличите консумацията на сурови храни. Това ще ви помогне да успокоите болката в стомаха и да намалите гърчовете.

5) Глад за сладкиши

Желанието за бонбони може да означава, че сте уморени или страдате от нервно изтощение. По-точно, тялото ви се нуждае от глюкоза, за да възстанови енергията. Но преди да ядете нещо вредно, опитайте се да задоволите апетита си с тъмен шоколад или мед.

6) Сол

Може да се изненадате, но понякога тялото ви може да пожелае солени храни. Повишеното желание за сол може да означава възможна инфекция или възпаление в тялото ви, особено на пикочно-половата система.

7) Суха кожа

Липсата на витамин Е може да направи кожата ви суха. За да подобрите еластичността на кожата си, яжте повече храни с витамин Е, като ядки, мазни риби и зехтин.

8) Суха кожа на лактите

В този случай вероятно нямате достатъчно витамин А и витамин С. За да се отървете от този проблем, трябва да ядете повече плодове и зеленчуци, особено кайсии, портокали, тиква или моркови.

9) Кървене на венците

Кървенето на венците може да означава недостиг на витамин С. За да подобрите нивото на витамин С, яжте повече плодове и зеленчуци, особено чесън.

Вижте още: Излекувайте псориазис, като използвате куркума!

10) Проблеми със съня, спазми, раздразнителност

Ако получите тези симптоми, тялото ви може да има ниско ниво на магнезий и калий. В този случай трябва да се опитате да увеличите нивата на тези основни хранителни вещества във вашия хранителен режим. Например, листни зеленчуци като спанак и зеле ще ви помогнат да повишите нивото на калий. От друга страна, бадемите, слънчогледа, ядките и лененото семе помагат да увеличите нивата на магнезия.