НАЧАЛО ЗДРАВЕ Какво иска да ни сигнализира тялото чрез тези звуци?

Какво иска да ни сигнализира тялото чрез тези звуци?

0
Какво иска да ни сигнализира тялото чрез тези звуци?
Какво иска да ни сигнализира тялото чрез тези звуци?

Случвало ли ви се е да се чувствате неудобно пред други хора, когато изведнъж чуете звуци от стомаха си. По този начин тялото изпраща сигнали, за да ни предупреди за това, което се случва вътре.

Звуците на тялото са наистина полезни, защото те могат да ви помогнат. Тези звуци са средствата, чрез които тялото ни комуникира с нас.

В повечето случаи те са безвредни и не трябва да ви притесняват, но ако станат често явление, може да се наложи да посетите лекар, за да проучите внимателно ситуацията.

Какво показват тези звуци:

Шум в ушите
Много често по време на музикален концерт или ако сте подложени на силни звуци по време на работа, може да чуете слаб шум в ушите. Това обаче може да е предупредителен знак, ако редовно ви се случва.

Основните причини за шума в ушите са някои увреждания на ушите, инфекции или обичайния процес на стареене. Ушите ни трябва да изпратят звукови вълни в мозъка ни, веднага след като те ги получават, но в случай на шум, ушите продължават да изпращат тези сигнали към мозъка, което е признак на заболяване.

Освен това, трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако този симптом е съпроводен със замайване или болка, тъй като може да страдате от определени неврологични заболявания.

Скърцане на ставите
В нашите стави има течност, която ги смазва. Въпреки това, можете да чуете скърцане, ако направите някакво внезапно движение, например, ставане от клекнало положение.

Ако това скърцане е придружено от силна болка, намалена подвижност или скованост, може да сте претърпели травма или разкъсване. Това може да е признак и за ранен стадий на остеоартрит.

Запушен нос
Ако носът ви е запушен, вашите дихателни пътища вероятно са запушени поради излишната слуз. Това обаче може да бъде и симптом на руптура на хрущяла. В този случай трябва да се консултирате с лекар, тъй като тази ситуация изисква хирургическа интервенция.

Хълцане
Може би сте опитвали много начини да спрете хълцането, например да пиете вода или да задръжите дъха си. Но знаете ли от какво наистина е причинено хълцането?

Когато дишаме, диафрагмените крампи водят до хълцане.

Можете да спрете хълцането, ако задържите дъха си за известно време. По този начин белите дробове ще се напълнят с въглероден диоксид, което ще успокои диафрагмата.

Вижте още: Излекувайте диабета с помощта на народната медицина!

Ако обаче хълцането продължи дълго време, повече от 48 часа, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй като това може да е симптом на нервно разстройство. Освен това, хълцането може да бъде предупредителен знак в случай на инсулт, така че никога не трябва да пренебрегвате този симптом, ако е съпроводен с болка или задух.