НАЧАЛО ЗДРАВЕ Куркумата е най-мощният естествен антибиотик в света!

Куркумата е най-мощният естествен антибиотик в света!

0
Куркумата е най-мощният естествен антибиотик в света!
Куркумата е най-мощният естествен антибиотик в света!

Куркумата е една от най-популярните подправки в света и има изключителни свойства. Тя е била използвана в аюрведа, модерната индийска и традиционна китайска медицина от дълго време.

Хората използвали куркумата като мощно естествено средство за решаване на различни здравословни проблеми: затруднено дишане, чернодробни заболявания, кожни проблеми, напрежение в мускулите, прорези и рани, проблеми със стомаха. Освен това, тя може да бъде много полезна срещу храносмилателни проблеми, различни видове инфекции, възпаления и злокачествени тумори.

Защо куркумата е толкова важна за здравето ни?

Куркуминът, активната съставка в куркумата, има противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни свойства. Ето защо, подправката е идеално решение в борбата срещу микробите, при лечението на гастрит, стомашни язви и други.

Проучванията показват, че това вещество има положителен ефект върху ДНК и оцеляването на клетките. Куркуминът също така може да намали симптомите на остеоартрит. Това може да се постигне чрез приемане на 200 мг куркума дневно.

Турменрон е друга съставка в куркумата. Подобрява мозъчната функция и лекува болестта на Алцхаймер, възстановявайки нервните клетки.

Как да създадем естествен антибиотик от куркума?

Съставки:

1 супена лъжица куркума

100 грама органичен мед

Получаване:

Поставете съставките в стъклен буркан и разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.

Вижте още: Използвайте обикновена сол и винаги ще изглеждате чудесно!

Приложение:

Ако сте болни от грип, приемайте половин лъжица естествен антибиотик на всеки час. На следващия ден вземете същата доза от сместа, но вече на всеки 2 часа. На третия ден приемайте същата доза три пъти на ден.

Преди да погълнете сместа, уверете се, че тя се е разтопила напълно в устата. Можете да я добавите и към чаша чай или мляко.

Бъдете здрави!