НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вашите длани разкриват определени заболявания!

Вашите длани разкриват определени заболявания!

0
Вашите длани разкриват определени заболявания!
Вашите длани разкриват определени заболявания!

Червените длани говорят за увреждане на черния дроб. Също така, си струва да проверите черния си дроб, ако дланите ви придобият жълтеникав оттенък.

Ако се зачервяват само върховете на пръстите ви, трябва да обърнете внимание на храносмилането си и до колко храносмилателният ви тракт се справя с функциите си.

Червените петна в основата на палеца говорят за проблеми с гениталиите.

Кафявите петна върху обратната страна на дланта са сигнал за нарушения, свързани с възрастта, а  пигментното оцветяване на кожата означава, че имате проблем с жлъчния мехур.

Мраморните петна върху дланите показват проблеми с нервната система.

Ако кожата на ръцете ви се бели, това е доказателство за липса на витамини А и D. Ако се появят големи люспи, струва си да помислите за гъбична инфекция.

Студените като лед ръце просто крещят, че страдате от нарушена периферната циркулация и е налице липса на никотинова киселина (никотиновата киселина няма връзка с тютюнопушенето и никотина, тя се съдържа в млечните продукти, рибата, месото, елдата, боба, гъбите, зелето).

Ако дланите ви са топли, дори в зимния студ, за съжаление това говори за проблем и че черният дроб вече не е в състояние да се справя със своята функция на пречистване, не може да  деактивира получените лекарства, алкохол и други химични компоненти.

Ако мислите, че по дланите ви пълзят насекоми, така наречените “мравки”, си струва да проверите ендокринната си система (между другото, ендокринната система е много силно свързана с усещанията в ръцете – влажните ръце повдигат въпроси относно хиперфункцията на щитовидната жлеза, а сухите и бледи длани показват хипофункция.

Притежателите на бледи длани трябва да проверят съдържанието на хемоглобин в кръвта.

Изтръпването на пръстите, особено на кутрето, говори за проблеми със сърдечно-съдовата система. Ако са изтръпнали палците ви, може да са настъпили проблеми с дихателната система.

Когато хората започнат трескаво да се чешат по повърхността на пръстите, не трябва да очаквате изпълнение на поверието, че сърбежът е символ за появата на пари, а че това предполага заболяване на червата.

Вижте още: Аспирин: 9 негови невероятни приложения, които не знаете!

Загрубяването на кожата около пръстите и някои неравности по кожата показват проблеми с жлъчния мехур.

Промяната във формата на ставите говори за деформации при артроза, артрит, както и напреднал етап на псориазис.