НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашна паста, която ще реши проблемите ви със зъбите!

Домашна паста, която ще реши проблемите ви със зъбите!

0
Домашна паста, която ще реши проблемите ви със зъбите!
Домашна паста, която ще реши проблемите ви със зъбите!

Тези съвети ще ви бъдат много полезни!
Бактериите, които се намират в устата ни, могат да причинят както зъбен камък, такат и гингивит. Не се притеснявайте, в тази статия ще ви представим отлична домашна паста, която не само ще премахне плаката, но и ще ви помогне да избелите зъбите си и да предотвратите възпаление на венците.

Много е важно да защитим телата си от бактерии и токсини, които могат да навредят на нашето здраве. По-специално, трябва да обърнем повече внимание на хигиената на устната кухина, тъй като това е единственият начин тялото ни да получи минерали и витамини.

Всичко, което се консумира през устата засяга здравето ни, така че това е един от най-важните органи, които имаме. В устата могат да попаднат бактерии, които водят до образуватнето на зъбен камък. Няколко фактора допринасят за неговото натрупване, като неправилна хигиена на устната кухина, направилна техника на миене, наследственост и липса на професионална помощ.

Избелване на зъбите и елиминиране на бактериите

За да приготвите тази паста, ще ви трябват редица продукти, които лесно можете да си набавите от всеки магазин. Имате нужда от:

  • 1 супена лъжица сода за хляб;
  • 1/2 чаена лъжичка сол;
  • 1/2 чаша водороден пероксид;
  • антисептична вода за уста;
  • ½ чаша топла вода;
  • четка за зъби;
  • конец за зъби;
  • чаша;

Начин на приготвяне и приложение
Смесете содата за хляб и солта. След като се получи консистентна паста, натопете четката за зъби в топла вода и след това нанесете от пастата. Нежно почистете зъбите си и изплюйте. Тази процедура трябва да продължи най-малко 5 минути.

Смесете водородния пероксид с топла вода, за да изплакнете устата за минута. След това изплакнете отново с половин чаша студена вода.

Използвайте конеца, за да премахнете жълтеникавата плака, полепнала по зъбите. Това трябва да се направи много внимателно, за да не се наранят венците.

Вижте още: Рецепта, която ще ви предпази от грип и простуда!

И накрая, трябва да използвате антисептична вода за уста, за да получите по-добри резултати и устата ви да бъде добре почистена. С тези лесни стъпки можете правилно да се грижите за здравето на устната кухина.

Съвет
Винаги се опитвайте да почиствате зъбите си поне два пъти на ден с четка за зъби и със значително количество паста. Също така е добре да почиствате и езика, защото по този начин премахвате токсините и бактериите, засилвате чувството за вкус и внимателно стимулирате вътрешните органи.