НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Как да омесите тестото, без да изцапате ръцете си? Страхотен трик!

Как да омесите тестото, без да изцапате ръцете си? Страхотен трик!

Как да омесите тестото, без да изцапате ръцете си? Страхотен трик!
Как да омесите тестото, без да изцапате ръцете си? Страхотен трик!

Мнозина месят тестото на око. Опитните домакини знаят какво количество брашно им е достатъчно и го “усещат” с ръцете си. Всъщност, въпреки че има много рецепти, те трябва да служат просто като ориентир. Но, както винаги, има изключение от всяко правило. Ние знаем рецепта за тесто, за чиято подготовка не е нужно да цапате ръцете си.

Тестото в пакет е страхотна възможност, ако нямате много време. Смесете всички продукти в един найлонов пакет и охладете. Не се притеснявайте, тестото ще се омеси добре. То може да остане в хладилника за 3-4 часа, докато приготвите различните пълнежи за вашия пирог или пай.

Започнете, като стоплите вода и прясно мляко. Температурата на продуктите трябва да бъде равна на 45 градуса. Поставете пакет за замразяване в дълбок съд. Изсипете олио, вода и мляко. Добавете към течните продукти сол, мая, захар и цялото брашно. Освободете въздуха от пакета и започнете да месите. Тъй като въздухът периодично ще влиза отново, не забравяйте да го освобождавате. При добре образувала се основа няма бучки. Завържете пакета на възел. Изпратете тестото в хладилника. Час по-късно тестото ще изпълни цялата опаковка. Използвайте го след около 3 часа.

Вижте още: Пирог с кайма и яйца: Най-вкусното и ароматно ястие!

От посочените продукти получавате 2 порции, което означава, че трябва предварително да приготвите два пакета. Много хора използват най-често срещаните найлонови торбички. Предлагаме ви да купите специални пакети за замразяване. Тестото трябва да се остави да се размрази около 30 минути.

Споделете на приятелите си този лесен трик!