НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво разкрива бъркотията във вашия дом? Интересни факти

Какво разкрива бъркотията във вашия дом? Интересни факти

0
Какво разкрива бъркотията във вашия дом? Интересни факти
Какво разкрива бъркотията във вашия дом? Интересни факти

Бъркотията е нещо много повече от неподреден дом. Тя говори за интересни характеристики на вашата личност!

Когато бяхме деца, възрастните ни уверяваха, че неподредената стая е символ на неподреден и мръсен ум. Ако искате да възстановите реда в мислите си, почистете обкръжаващото ви пространство.

Джон Халтинуергер счита, че бъркотията е напразно обвинена в белег на мързел. Според него хаосът е естествен начин за организиране на пространството.

Но това не означава, че имате “хаотичен” ум! “Ние живеем в един много шарен и предсказуем свят… Обществото постоянно се стреми да поддържа ред във всичко и навсякъде. Но това е само илюзия!”, Заявява той. Ето три неща, които винаги трябва да помните, ако сте обвинени, че сте прекомерно дезорганизирани.

1) Не се притеснявайте да запазите статуквото.

Точността и необходимостта от организация ви определят не само като дисциплиниран, но и като тясномислещ човек. Хората, които винаги имат перфектен ред в домовете си, просто не осъзнават, че рано или късно безпорядъкът ще се върне. И че нищо не може да се направи.

Те продължават да въвеждат ред там, където се появява, но тази особеност е само резултат от важен психологически проблем: тези хора се придържат твърде много към това, което вече имат и патологично се страхуват да поемат рискове. Що се отнася до вас, не позволявайте на живота си да бъде управляван от “благоприличие” и други условности.

Вие сами знаете как трябва да живеете – не толерирайте дребните хора, които нямат нищо, но си представят, че вече имат някакво универсално познание за живота.

2) Намерете вдъхновение в бъркотията си.

Знаете ли, че много известни и успешни хора са били ужасно разхвърлени? Роалд Дал, Джоан Роулинг и дори великия гений Алберт Айнщайн. Психолозите Ерик Абрахамс и Дейвид Фридман написали цяла книга по тази тема: “Перфектната бъркотия: Скритите предимства на безпорядъка”. Ето заключенията, които са достигнали в хода на работата си:

“Неподредената маса не означава, че човекът, който работи над нея, е мързелив и спокоен. Това означава, че тези хора са затрупани от дела и важни мисли. Техният бизнес им изглежда по-належащ от необходимостта да подредят масата. Всички творци са склонни към безпорядък. Определено има някаква зависимост.

Професорът от курса по мениджмънт в Университета в Минесота, Катлийн Уош, също изучава този феномен. Тя също така забелязала, че бъркотията и хаосът помагат да се повиши творческия потенциал на всеки човек. “Обкръжаващата среда вдъхновява от само себе си.

Това помага да погледнете към себе си и към вашите проблеми по нов начин. Но едно добре организирано пространство е знак, че собственикът му мисли преди всичко за сигурността. ”

3) Вие сте смел и спонтанен човек.

“Тези хора винаги плуват срещу течението и се противопоставят на движението на тълпата”, казва Халтунгонгер. Вместо да губите време за малки, безсмислени неща, се фокусирайте върху виждането на “голямата картина”.

За разлика от тези, които обичат чистотата, хората като вас знаят как да се фокусират върху важните неща. Освен това има доказателства, че хората, които не обичат да подреждат, са по-предприемчиви и по-склонни да поемат рискове.

Вижте още: Защо не трябва да използвате сламки? Ще бъдете изненадани!

Не, не мислите: нямаме нищо против почистването! Просто искаме да кажем, че няма нищо лошо в хаоса. Не се ядосвайте на хора, които не са подредени, те не са като вас. Те трябва да бъдат вдъхновени!

Те са точно като вас, обичат чистотата, но в момента имат много по-важни неща от почистването!

Между реда и хаоса трябва да има баланс. Не мислете, че първото определено е по-добро от второто!