НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете декоративни свещи сами у дома само за 15 минути!

Направете декоративни свещи сами у дома само за 15 минути!

0
Направете декоративни свещи сами у дома само за 15 минути!
Направете декоративни свещи сами у дома само за 15 минути!

Декоративните свещи са чудесни, особено ако можете да си ги направите сами!

За да направите дома си красив и уютен, не са ви нужни непременно много пари. С помощта на вашето въображение, можете да създадете много хубави неща, като например декоративни свещи.

Разбира се, съвременният пазар е пълен със свещи в различни размери, цветове и аромати, но защо да харчите пари за нещо, което лесно може да направите у дома? Освен това основните материали за това вече ги имате в дома си.

Как да направите свещи сами?

За да направите свещи сами у дома, не се нуждаете от много пари, така че освен удоволствието, което ще получите от самия процес на правене, можете все пак да спестите. И ако се запознайте с процеса им на приготвяне, ще разберете, че на практика всичко е съвсем просто.

Като потвърждение може да се отбележи, че хората, които са решили да правят свещи, постепенно привличат не само приходи, но и това им занимание се превръща в интересна и завладяваща професия. Колкото по-често практикувате, толкова по-добре се получават готовите изделия.

И така, за да разберете подробностите на самия процес, сме приготвили 7 лесни начина за направата на свещ. Резултатът ще очарова всички у дома!

1) Може би ви изглежда, че ледът изобщо няма да бъде от полза в този толкова деликатен процес, но в случая е абсолютно необходим за нас!

За да създадете тази необичайна свещ, трябва да вземете празна пластмасова бутилка, като я използвате за форма на бъдещата свещ. Поставете в нея фитила, а преди да я отрежете, изберете формата. След това сложете лед, използвайте разтопения восък и готовия фитил, както е показано на снимката.

След това разтопете восъка и бързо го излейте в центъра на формата с леда в малък канал, така че ледът напълно да бъде покрит. Изчакайте десет минути, махнете свещта от водата и я извадете от формата с бавно движение. В бъдеще е възможно да добавите цветна боя в процеса на работа.

2) Най-вече съм очарована от идеята за създаването на свещ – дъга. Децата и възрастните ще се радват на такива цветни свещи, освен че се правят съвсем просто.

Така че можете да направите различни свещи. Целият процес ще отнеме много малко време и резултатът много ще се хареса на вас и на вашите близки.

3) И това е страхотна идея за създаване на свещник, който лесно ще украси както детските утрини, така и романтичната вечер.

4) За да направите декоративна свещ – роза, ще са ви нужни различни по цвят свещи или парафин, съд за топене на парафина, фитил, восъчна хартия, една супена лъжица, сешоар и 15 минути от свободното ви време.

И ето процесът на работа. Обърнете внимание, че всичко трябва да се направи достатъчно бързо, защото, докато восъкът не е студен, той е мек и пластичен, поради което може да оформя като пластилин.

Съгласни ли сте, че резултатът очевидно си заслужава усилието?

5) Направата на такава забавна свещ няма да изисква много труд. Ще ви е необходима форма, фитил, восък и цветни орнаменти.

6) За изготвянето на плодови свещи се нуждаете от лимон, портокал, грейпфрут или друг цитрусов плод с дебела кора, няколко бели или жълти свещи, конци за шиене, малка тенджера или купа, и молив.

Нарежете плодовете на половинки и внимателно извадете месестата част от тях, като се опитате да не повредите кората. Половинките кора ще служат за свещник. Няколко конеца ги накиснете в парафин или извадете фитила от свещите.

След това свържете единия край на фитила с молива и го сложете върху половинките кора. Направете дупка в долната част на кората, плъзнете през долния край на фитила и завържете на възел отвън.

Разтопете парафина на водна баня. Напълнете половинките кора с разтопения парафин и оставете да се втвърди. Това е всичко – плодовите свещи са готови!

7) За да направите свещ от кафе, имате нужда от 5 бели парафинови свещи или няколко свещи, 5 супени лъжици кафе на зърна, бирена кутийка, кутия за сок или друга форма, молив, нож, слънчогледово олио, конци за фитил, малък съд или купа.

Първо нарежете свещите с нож, отстранете фитилите от тях, след това разтопете парафиновите парчета на водна баня.

Когато парафинът се разтопи, не махайте тенджерата от водната баня, добавете  зърната кафе, и след 10 минути, отстранете от котлона и излейте във формата, почти до половината.

Когато този слой от парафин се втвърди, разтопете останалата част от парафина и напълнете формата до върха. Когато свещта се втвърди, я извадете от формата.

За няколко секунди задръжте слоя със зърната кафе над огън, така че парафинът леко да се разтопи и зърната да станат по-видими.

Вижте още: Почистете стъклото на фурната по най-бързия възможен начин!

Съвет

Можете да направите много и различни свещи. Просто използвайте въображението си и помислете как можете да направите декоративни свещи. Техният дизайн и форма трябва да изненадат обитателите на вашия дом. Можете също така да използвате разтопен восък, който да излеете в различни форми.

Например, възможно е да добавите за разнообразие към восъчните свещи няколко зърна от кафе или брукат. Също така можете да добавите няколко сушени плодове в самата свещ, докато восъкът все още не се е втвърдил.

Тези интересни и оригинални свещи винаги ще предизвикат интерес сред гостите, със сигурност ще попитат как и те да си ги направят.

Създайте романтична атмосфера в дома си с прекрасни свещи и споделете невероятните идеи с приятелите си!