НАЧАЛО ЗДРАВЕ Преди инфаркт тялото ви предупреждава с тези 8 симптоми

Преди инфаркт тялото ви предупреждава с тези 8 симптоми

0
Преди инфаркт тялото ви предупреждава с тези 8 симптоми
Преди инфаркт тялото ви предупреждава с тези 8 симптоми

Мнозина пренебрегват факта, че организма дава сигнали месец преди получаването на инфаркт. Те са толкова разпространени, че като правило, се появяват под определена форма, без да има никакво съмнение: вие трябва да отидете на лекар, колкото е възможно по-скоро.

Важни симптоми:

Аритмия:

Когато пулсацията стане много силна, тя е много опасна и всъщност е един от най-честите признаци за сърдечен удар. Можете да се почувствате замаяни, уморени и дори без дъх.

Загуба на коса:

Това се дължи на влошеното кръвообращение, т.е. кръвта не циркулира правилно през тялото и не достига до главата. Липсата на кислород причинява това и други неврологични неудобства.

Грип:

Тъй като кръвта не циркулира добре, кислородът се губи и тялото отслабва, в следствие имунната система позволява на микроорганизмите да навлязат в тялото и да причинят настинки и други заболявания.

Виене на свят:

Много често този симптом настъпва преди инфаркт, както и студеното изпотяване. Мнозина знаят, че кръвта трябва да се разпредели по цялото тяло. Когато това не се случи правилно, това влияе върху температурата на отделни области и причинява тежки мозъчни дискомфорти.

Умора:

Когато сърцето не работи правилно, усещате умора и не искате да правите нищо. Имате неприятно усещане за болка в тялото.

Респираторни проблеми:

Липсата на кислород, като правило, причинява дискомфорт, особено когато сърцето не работи добре.

Налягане в гърдите:

Усещате как сякаш някой ви седи върху гърдите и не можете да премахнете това чувство. Чувствате се уплашени и отчаяни. Това е основният признак за тежка сърдечна недостатъчност.

Вижте още: Проблемите с краката ще бъдат решени със скраб от куркума

Умора:

Ако се разхождате, пазарувате или правите различни занятия, които не изискват много усилия, а се уморявате, трябва да вземете предпазни мерки.

Ако сте имали или имате подобен дискомфорт, незабавно се консултирайте с лекар. Винаги е по-добре да сте наясно какво се случва с вашето тяло, дори и при ясно изразени общи симптоми. Не забравяйте, че вашето здраве е от първостепенно значение.