НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо силните хора плачат докато гледат филми?

Защо силните хора плачат докато гледат филми?

0
Защо силните хора плачат докато гледат филми?
Защо силните хора плачат докато гледат филми?

Социолозите отдавна са установили, че сме склонни да се отнасяме пренебрежително към хора, които плачат, докато гледат филми. Тенденцията е да класифицираме хората, които плачат, като емоционално слаби личности.

Съгласете се, че е изненадващо да научите, че проявяването на такива емоции, докато гледате филм, всъщност е знак за силен манталитет! А способността да разчупите установените стереотипи ще ви помогне разумно да оцените и разберете другите, което ви дава възможност лесно да установите контакт с тях.

Защо плачът по време на филм означава, че сте психически силни? Защото сълзите показват, че сте склонии да проявявате съпричастност.

Емпатията е способност на човека да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Например Диана Трой от телевизионния сериал “Стар Трек: Следващото поколение”, е идеалното въплъщение на човек, който не е просто симпатичен, но също така знае как да покаже съпричастност към другите.

Плачът, докато гледате филм, означава, че имате способността да прехвърлите емоционалното състояние на другите, върху себе си. Въпреки че осъзнавате, че тази болка принадлежи на някой друг, например актьор, знаете че може да се случи и на вас. Това могат да бъдат чувства като: болка, скръб, мъка или радост.

Хората с такъв характер трябва да са психически силни, защото такива емоционални изблици могат лесно да разрушат физическата енергия. Този фактор е важно социално умение, което често се пренебрегва или просто се подценява. Предразположението и способността към съпричастност ще ви помогнат да успеете в образованието, кариерата и взаимоотношенията.

Плачът, докато гледате филм, е свързан с емоционалното развитие, екстраверсията и самочувствието

Учени изучавали това поведение и открили, че има някои характерни черти, свързани с това: емпатия, екстраверсия, женственост, самоуважение и предишни нива на стрес. Жените, които плакали по време на филма, били по-склонни да признаят на изследователите, че са тъжни. Мъжете действат малко по-различно: ако филмът ги е подтикнал към сълзи, те не признават своята емоционална връзка с филма.

Психически силните хора се смятат за способни да поемат водеща роля в социалното взаимодействие, което е малко противоречиво на образа на героя, който причинява тъга. Изследователите установили, че плачът по време на филм, е свързан със силата на егото или нивото на самоуважение, което е ясна проява на силен манталитет.

Можете да кажете, че хората, които плачат по време на филми, че имат предимство пред другите. Подаването на емоционални сигнали, базирани на тонуса, изражението на лицето, езика на тялото, микроекспресиите и инстинкта ще ви помогне да установите с какъв тип хора ви е приятно да прекарвате времето си. Това е вид информация, за която експертите по маркетинг биха убили, защото би им помогнала да знаят реакцията на обществото към определен продукт.

Вижте още: Вижте защо шефът във Франция не може да ви позвъни през уикенда

Плачът по време на филмите е част от опита, с който се сблъскват хората. В друго изследване учените разглеждат илюзията за две тела едновременно, докато се гледа филм. Те твърдят, че макар да знаем, че филмът не е реален, по-проницателните хора могат да осъзнаят, че са от двете страни на филма. Този конфликт между присъствието на дивана и мястото на актьора може да предизвика в публиката усещане за световъртеж и гадене, което е обезпокоително, но до известна степен, приятно усещане. И това е значително изразено чрез 3D филми и виртуална реалност.