НАЧАЛО ЗДРАВЕ Натриевият бикарбонат – лечебни свойства и начин на прилагане

Натриевият бикарбонат – лечебни свойства и начин на прилагане

0
Натриевият бикарбонат - лечебни свойства и начин на прилагане
Натриевият бикарбонат - лечебни свойства и начин на прилагане

Натриевият бикарбонат, обикновено наричан сода за хляб, се използва в човешкото тяло, за да регулира нивото на рН в кръвта. Той влияе и върху нивата на рН на клетките и тъканите, увеличава CO2, което насърчава окисляването.

Предимствата на сода за хляб

1. Неутрализира стомашната киселина
Като натурално алкална, содата за хляб помага да се неутрализира стомашната киселина. Като пиете смес от половин чаена лъжичка сода за хляб и чаша вода, ще възстановите баланса на pH почти незабавно. Както е установил Ото Варбург, известен лекар и лауреат на Нобелова награда, раковите клетки процъфтяват в киселинна среда и не могат да оцелеят в алкален организъм. Ето защо, поддържането на алкалната среда в организма също ви предпазва от рак.

2. Намалява киселините
Натриевият бикарбонат е евтин и ефективен начин за облекчаване на киселини и разстроен стомах. Всичко, което трябва да направите, е да добавите ? чаена лъжичка сода за хляб в 2 чаши вода.

3. Елиминира инфекциите на пикочните пътища
За лечение на инфекция на пикочните пътища, разбъркайте една чаена лъжичка сода за хляб с чаша филтрирана вода и пийте сутрин преди да ядете или пиете нещо. Тайната на тази напитка е в способността на содата за хляб да намали киселинността на урината, която е отговорна за паренето и болката при инфекции на пикочните пътища.

4. Отстранява болката от подагра
Подаграта е възпалително заболяване, причинено от натрупването на пикочна киселина в организма. Смес от вода и сода предотвратява образуването на пикочна киселина, която на свой ред намалява болката при подагра.

5. Намалява симптомите на настинка и грип
Като се има предвид, че содата за хляб е естествено алкална по соята същност, тя ефективно алкализира организма и помага да се поддържа оптимален баланс на рН в кръвта.

6. Бъбречна недостатъчност
Както беше споменато няколко пъти, содата за хляб помага да се поддържа баланс на рН. При хора с бъбречни заболявания, които често причиняват високо артериално налягане или диабет, бъбреците трудно отстраняват киселините от тялото, което води до метаболитна ацидоза.

7. Рак
Научно е доказано, че диетичните мерки за повишаване на нивото на бикарбонатите могат да повишат рН на киселинните тумори, оставяйки рН на здравите тъкани непокътнати.

Вижте още: Притиснете всеки пръст на ръката си за 20 секунди!

Допълнителни ползи за кожата, косата и тялото:

  • Бори се с пъпки и акне;
  • Избелва зъбите;
  • Подобрява кожата;
  • Бори се с мазна коса;
  • Премахва пърхота;
  • Лекува гъбичките на ноктите;
  • Премахва сърбежа;