НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отглеждане на чери домати в домашни условия

Отглеждане на чери домати в домашни условия

0
Отглеждане на чери домати в домашни условия
Отглеждане на чери домати в домашни условия

Пресни зеленчуци – най-добрият източник на витамини, необходими за тялото. Жалко, че не винаги имаме възможност да направим вкусна свежа салата и да се отдадем на сочни и здравословни продукти. Много домакини правят зеленчукови запаси за зимата: замразяват зеленчуците или ги затварят в буркани.
Също така можем да купим оранжерийни продукти от супермаркета, но за съжаление най-често за тяхното отглеждане се използват вредни химикали. Затова искаме да споделим с вас отлична идея, благодарение на която можете да се насладите на свежи и качествени зеленчуци през цялата година. Ще ви кажем как да отглеждате чери домати на перваза на прозореца.

За да отглеждате домати, трябва да купите правилните семена. Консултирайте се с продавача, той ще ви каже коя категория е най-подходяща за отглеждане в дома ви. Моля, обърнете внимание, че сортът трябва да бъде домашен и височината на растението не трябва да надвишава 50 сантиметра.

Чери домати могат да бъдат засадени по всяко време на годината. Първата реколта ще получите 3 месеца след засаждането.

Как да отглеждаме чери домати на перваза на прозореца?

1. Използвайте пластмасова чаша, направете малка дупка в дъното й, през която земята може да “диша”.

2. Напълнете я с торф. Вземете 2 семена от пакета със семена и ги поставете в земята на дълбочина 1,5 сантиметър от повърхността. Изсипете 15-20 милилитра вода, покрийте чашата с фолио и я фиксирайте с гумено ластиче.

3. Направете малки отвори във фолиото, поставете чашата върху чиния и я поставете на топло място. Можете да я поставите на прозореца, най-важното е да поддържате необходимата влага в земята.

4. Кълновете трябва да се появят след 5-7 дни. Когато това стане, отстранете фолиото.

5. Когато разсадът порасте, пресадете растението в саксия.

6. В долната част на саксията поставете малко полистирен, напълнете саксията до половината, поставете растението и поръсете с пръст до първите листа.

Вижте още: Утайката от кафе ще ви помогне в тези ежедневни ситуации!

7. Съхранявайте доматите на слънце, не забравяйте да ги поливате и след 2-3 месеца ще се радвате на първата вкусна реколта.

Пожелаваме Ви късмет и търпение, резултатите ще Ви задоволят толкова много, че чери доматите могат да се превърнат в най-често срещаната саксия на всичките Ви первази. Ако ви е харесала статията, споделете я с приятелите си!

loading...
loading...