НАЧАЛО ЗДРАВЕ Притиснете всеки пръст на ръката си за 20 секунди!

Притиснете всеки пръст на ръката си за 20 секунди!

0
Притиснете всеки пръст на ръката си за 20 секунди!
Притиснете всеки пръст на ръката си за 20 секунди!

Има цяла наука, наречена рефлексология, която изучава биоактивните точки, които се намират на дланта на ръката ви (точно както на крака и на ухото) и контролират целия организъм.

Палец

Тревожност и главоболие – палецът е отговорен за тези състояния. Той е тясно свързан с човешките емоции, а именно безпокойство, депресия, повишено безпокойство. Точките на палеца са тясно свързани с далака и стомаха. Ако се чувствате депресирани и отпаднали, или ако имате главоболие и необичайна нервност, хванете палеца и го притиснете. Само не прекалено силно! Все пак не искате да се нараните, нали? Направете упражнението за 3-5 минути. Възможно е и повече, няма противопоказания.

Показалец

Разочарование и мускулни болки – показалецът е тясно свързан със страха и смущението. Ако говорим за вътрешни органи, този пръст има директна връзка с бъбреците. Според проучване, проведено от Университета на Минесота, хората, които са имали бъбречни заболявания, са имали видимо подобрение, когато тяхната програма за лечение включвала рефлексология. В допълнение, масажът на показалеца ще намали болката в мускулите и ще намали чувството за дискомфорт в тялото.

Среден пръст

Гняв и умора – ако се чувствате уморени, опитайте да притиснете средния пръст на ръката си. Той е пряко свързан с гнева и раздразнението. Освен това, масажът на този пръст ще ви помогне да се отървете от проблеми с черния дроб. Това упражнение има положителен ефект върху кръвообращението и безпокойството.

Безименен пръст

Песимизъм и нарушено храносмилане – ако се чувствате зле, сякаш нямате никаква енергия, обърнете внимание на безименния пръст. Умереният натиск върху този пръст благоприятно ще повлияе на храносмилателната и дихателната системи. Когато правите упражнението, опитайте се да останете спокойни и да контролирате дишането си.

Малък пръст

Нервност и стрес – малкият пръст на ръката контролира начина, по който се виждаме в този свят, какво място заемаме и как се чувстваме. Просто казано, става дума за самочувствието. Може би се критикувате твърде много? Оставете отрицателните емоции, дишайте дълбоко и масажирайте малкия пръст! Това упражнение ще бъде много полезно, ако почувствате болка в тялото или нервност.

Длани

Гадене и напрежение в тялото – притиснете пръстите на едната ръка срещу дланта на другата. Направете три бавни вдишвания и издишвания. Можете също така да правите въртеливи движения. Дланите са отговорни за работата на повечето вътрешни органи. В допълнение, масажът на дланите ще ви помогне да се справите със замайване и стомашно-чревни проблеми.

Вижте още: Детоксикация и прочистване на организма в домашни условия!

Ръце

Кръвообръщение и концентрация – За да се успокоите и да се концентрирате върху нещо важно, притиснете дланите си една срещу друга и леко натиснете. Това упражнение не само ще помогне да подредите мислите и чувствата си, но ще допринесе и за подобряване на кръвообращението, което е известно като един от признаците на здравето на организма като цяло.

Споделете тези важни съвети с приятелите си!