НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мляко и чесън – отлично средство срещу ишиас

Мляко и чесън – отлично средство срещу ишиас

0
Мляко и чесън - отлично средство срещу ишиас
Мляко и чесън - отлично средство срещу ишиас

Ишиасът представлява болка в гърба, която се спуска към един от двата крака, известен още като Лумбоишиалгия. Възниква при натискане на седалищния нерв, най-дългият нерв в периферната нервна система, простиращ се от дупето до стъпалата.

Ишиасът се дължи на дегенеративните промени и преждевременното стареене на дисковете между прешлените. Също възниква и поради неправилно ходене и сядане, носене на обувки на високи токчета, разтягане на мускулите, вдигане на тежко, излишни килограми. Повреденият диск и възпалението на седалищния нерв могат да причинят ишиас.

Най-честите симптоми са болка и скованост в лумбалната област на гръбнака, която обикновено се случва след известни усилия, навеждане и повдигане на тежко. Болката в долната част на гърба се спуска по бедрото, задната част на бедрото, през подбедрицата към пръстите на крака. Болката може да бъде тъпа, силна и остра, временна или упорита и се увеличава при всяко усилие, като кашляне, кихане и често придружена от изтръпване. Повдигането на крака в позиция за почивка води до опъване на седалищния нерв и появата на болка. Днес ще ви напишем едно природно средство за лечение.

Според много хора това лекарство е много просто и ефективно срещу ишиас. Смесете 2 скилидки чесън на пюре с ½ чаша топло мляко и пийте 2 пъти дневно в продължение на цяла седмица. Внимавайте с чесъна, защото не е препоръчително да го консумирате, ако приемате антикоагуланти, страдате от язва, или имате кръвоизливи.

Прост, бързо и много ефикасен метод.