НАЧАЛО ЗДРАВЕ Натиснете тези точки и ще почувствате нещо невероятно!

Натиснете тези точки и ще почувствате нещо невероятно!

0
Натиснете тези точки и ще почувствате нещо невероятно!
Натиснете тези точки и ще почувствате нещо невероятно!

Почувствах резултатите от тези точки още след първия път! Опитайте!

На дланите ни има определени точки, свързани с нашето тяло. Чрез натиск върху тези точки е възможно да повлияем на работата на съответните органи.

Тази древна техника е подобна на акупунктурата. Познавайки местоположението на специалните точки на дланта, можете самостоятелно да ги масажирате и да подобрите здравето си! Достатъчно е да притиснете желаната точка за 5 минути, като дишането трябва да остане спокойно.

Оценявайте всеки момент от живота си, усмихвайте се по-често и бъдете здрави!

1) Палец.

Когато притиснете тази точка, ще решите проблеми като кашлица, недостиг на въздух, а също така и ще подобрите функцията на щитовидната жлеза.

2) Палец.

Тази точка може да облекчи депресията, тревожността, да помогне за облекчаване на стреса. В допълнение, ще облекчи главоболието, болката в стомаха и панкреаса.

3) Показалец.

Ако имате заболяване на бъбреците и пикочния мехур, препоръчваме ви да притиснете тази точка. Освен това, по този начин можете да намалите мускулните болки, болките в гърба и зъбобола. Можете да се отървете от безпокойството и психичното напрежение.

4) Среден пръст.

Тази точка може да ви помогне за регулирането на черния дроб и жлъчния мехур.

Ако се чувствате нерешителни или раздразнени, можете да подобрите настроението си, като окажете натиск върху тази точка.

В допълнение, точковият масаж е полезен за подобряване на кръвообращението и зрителната острота, облекчава болката от мигрена и менструалните спазми.

5) Безименен пръст.

Масажът върху тази точка стимулира функцията на белите дробове и дебелото черво, подобрява състоянието при кожни заболявания.

6) Кутре.

Масажът на тази точка ще повлияе благоприятно на работата на сърцето, тънките черва, ще ви помогне при болки в гърлото и при проблемите с костните тъкани. Препоръчва се да масажирате кутрето си, ако изпитвате загриженост, несигурност и тревожност.

7) Точка номер 7

Тази точка може да помогне за регулирането нивата на кръвната захар.

Вижте още: Диета с варени яйца: Ще загубите 5 кг само за седмица!

8) В центъра на дланта

Помага за премахването на нарушенията в храносмилателната система и болката в корема.

9) Меката част на дланта.

Тази точка е отговорна за ендокринната система и работата на сърцето.