НАЧАЛО ЗДРАВЕ 8 чаши вода могат да направят невероятни неща с тялото ви!

8 чаши вода могат да направят невероятни неща с тялото ви!

0
8 чаши вода могат да направят невероятни неща с тялото ви!
8 чаши вода могат да направят невероятни неща с тялото ви!

Пийте вода всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви!

Всеки път, когато искаме да отслабнем, ние сме измъчвани от многобройни съмнения за това какво трябва да приемаме, какво трябва да ядем и от какво трябва непременно да се откажем. Най-лошата част е, че всеки има тайна формула или диета, която не важи за вас или просто не съдържа хранителните вещества, от които се нуждаете.

Ако сте се уморили от митове, строги диети или методи, които сте намирали в интернет, искаме да ви разкажем за тази проста напитка, която може радикално да промени живота ви.

Чували ли сте за 8 чаши вода? Или 2 литра на ден?

С други думи, знаете ли за многобройните ползи, които водата носи за вашето здраве и най-вече за отслабването?

Ако приемем, че 60% от тялото ни се състои от вода, става ясно, че тя е много важна за правилното функциониране на тялото ни.

В последно време учените и общността като цяло се чудят дали наистина е необходимо да пием най-малко 8 чаши вода на ден. След няколко изследвания са открили много неща, които ще ви заинтересуват.

Оказва се, че многобройни проучвания показват, че водата е абсолютно необходима за здравето. Това означава, че за да бъде здраво тялото ви, трябва да консумирате най-малко 8 чаши вода дневно. Въпреки че много хора се съмняват в тази цифра поради високото съдържание на вода в някои храни, наистина е необходимо да консумирате най-малко 2 литра вода на ден.

Трябва да поддържате себе си хидратирани и да консумирате течности с правилната мярка.

Опитайте се да ядете храни с високо съдържание на вода като плодове и зеленчуци, както и да консумирате плодови сокове с ниска фруктоза и, разбира се, вода. Пийте течности, когато се чувствате жадни, и не забравяйте да пиете вода, защото тя е богата на електролити, не е от високо-калоричните храни, ще утоли жаждата ви, ще ви хидратира и ще ви даде усещане за ситост в стомаха ви.

Предимства на водата

1) Когато сте правилно хидратирани, веществата в слюнката за борба с бактериите се увеличават значително, като по този начин можете да избегнете гингивит, кариеси и други заболявания на устата.

2) Водата значително улеснява процесите на храносмилане, усвояване и разпределение на хранителните вещества в организма.

3) Водата осигурява правилно функциониране на черния дроб, бъбреците и имунната система.

4) Смазва ставите и подобрява здравината на сухожилията.

5) Водата регулира нивата на киселинност в организма и забавя стареенето.

6) Прави косата, ноктите и кожата здрави.

7) Водата спомага за изгарянето на мазнините.

8) Намалява до 45% риска от развитие на рак на дебелото черво и пикочния мехур, както и сърдечносъдовите проблеми.

9) Овлажнява лигавиците на носа и ушите, като по този начин предотвратява вирусни заболявания.

Консумацията на вода ни помага да уринираме повече, което позволява на тялото ни да освободи токсините, които ни пречат да намалим теглото си.

Ето какво ви препоръчваме!

Понякога водата може да бъде скучна, тъй като ѝ липсва вкус. Но този съвет ще ви хареса, тъй като благодарение на него ще придадете вкус на течността, цвят и най важното – водата няма да съдържа никакви калории.

Необходими са ви:

1/2 зелена ябълка

1/2 краставица

2 лимона

1 литър вода

Вижте още: Диета с варени яйца: Ще загубите 5 кг само за седмица!

Получаване:

Нарежете зелената ябълка и краставицата, след това изцедете целия лимонов сок и сложете всичко в буркан! Оставете течността в хладилника и нека престои в продължение на 8-12 часа, така че целият аромат на съставките да придаде на напитката богат вкус.

В края на краищата можете да я поднесете с лед и да се насладите на тази вкусна напитка с нулеви калории и впечатляващ вкус.