НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вашата поза, в която седите, разкрива черти от характера ви!

Вашата поза, в която седите, разкрива черти от характера ви!

0
Вашата поза, в която седите, разкрива черти от характера ви!
Вашата поза, в която седите, разкрива черти от характера ви!

Според психолозите, които изучават “езика на тялото”, всяка поза, която заема човек, разкрива много за неговите намерения.

Факт е, че ние заемаме една или друга поза несъзнателно, почти без да се замислим и чрез подсъзнанието се проявяват нашите скрити дълбоки инстинкти и желания.

Ето как можете да определите намеренията на човек по начина, по който той държи краката си в седнало положение:

1) Коленете са събрани заедно, петите са разделени.

Хората, които предпочитат да седят в тази поза, се стараят да не забелязват проблемите и се ръководят от принципа “Ако покрия с одеяло главата си, то чудовището ще си отиде”, и вярват, че всичко ще се оправи от само себе си.

Понякога този подход работи –  понякога тези хора успяват, а понякога се провалят – в този случай проблемите обикновено се прехвърлят на раменете на други хора.

С тези хора е много лесно да се комуникира, много рядко “дъвчат” една и съща мисъл през деня. Те са много креативни, очарователни, малко инфантилни и ексцентрични.

Те често първо говорят, а после мислят за това, което са казали.

2) Крак върху крак.

Хората, които избират тази поза, са мечтатели, имат добре развито въображение и обичат да почват с: “О, ако само…”

Сред тях често се срещат онези, които се наричат ​​”душата на компанията”, те рядко се отегчават и постоянно генерират нови, понякога луди идеи.

Тези хора обичат да пътуват и лесно се обграждат с нови познати. Малко вероятно е те търпеливо да чакат до понеделник или до Новата година, за да започнат живота си от нулата. Те биха стартирали веднага!

На момента те променят имиджа си, партньора си, сферата си на дейност, града или дори държавата на пребиваване – за тях всичко това е в реда на нещата.

3) Петите са събрани, коленете са разделени.

Хората, които поставят краката си по този начин, знаят какво означава истински комфорт. Те може би няма да организират шопинг-маратон през уикенда с надеждата да създадат идеалния имидж, но могат да отделят много време в избор на нов парфюм или крем.

Техните отношения с дрехите и вещите са много сложни – в това отношение тези хора са много капризни и претенциозни.

Доста често те са заобиколени от така наречената “бъркотия” и “хаос”, но е факт, че в бъркотията има някаква логическа система: всяко необходимо нещо може да се намери от собственика със затворени очи.

Тяхното “слабо звено” е невъзможността да се концентрират върху едно нещо. Те дълго време се фокусират и също толкова лесно се разсейват.

4) Краката събрани.

Хората, които предпочитат да седят по този начин, обикновено не обичат да закъсняват и едва издържат, когато някой друг закъснее.

Те са разумни, интелигентни, уязвими, смятат, че лошият мир е по-добър от добрата кавга и се чувстват неудобно, ако някой демонстрира чувствата си на обществени места (без значение какви са те – страстна целувка или съпружески “разговор”).

Ако даден човек обича да седи със събрани крака и в същото време се опира на цяло стъпало, то той е доста праволинеен, открит, може би малко рязък и най-вероятно е педантичен по природа.

Ако в тази поза предпочитате да повдигате пръстите си, опирайки се на петите си, то бъдете сигурни, че макар да изглеждате предпазливи, всъщност винаги сте готови да отблъснете всички; светът за вас е враждебна среда, а дома ви е един вид убежище, крепост, зад стените на която можете да се скриете от всички конфликти.

Всеки коментар по ваш адрес, възприемате като намек, че нещо не е наред с вас и веднага започвате контраатака.

5) Краката са събрани и са на една страна.

Хората, които обичат да седят в тази поза, обикновено не искат да се женят, а ако го направят, те не бързат да придобият потомство, преди да получат образование и кариера, защото вярват, че всичко има своето време.

Те се отличават с постоянство (понякога то се превръща в упоритост) и целенасоченост. Амбицията прави тези хора да забравят за капризите и да се движат напред, където да сбъднат мечтите си.

Вижте още: Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!

За тях е изключително важно как изглеждат. Страничните наблюдатели дори не предполагат на какви усилия са готови тези хора, за да изглеждат перфектно.

В дъното на душите си, някъде много дълбоко, те не са много уверени, затова те често са подложени на критика, която те посрещат на шега.

Съгласни ли сте с тези характеристики? Споделете статията със своите приятели и близки!