НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 симптома за рак! Ако почувствате някой от тях, отидете на лекар!

7 симптома за рак! Ако почувствате някой от тях, отидете на лекар!

0
7 симптома за рак! Ако почувствате някой от тях, отидете на лекар!
7 симптома за рак! Ако почувствате някой от тях, отидете на лекар!

Тези симптоми ще ви подскажат дали в тялото ви има рак.

Ракът е много коварен и в много случаи остава незабелязан. Според някои експерти това не е съвсем така, а всъщност тялото се опитва да ни подскаже, но ние не го слушаме.

Ето някои от първите симптоми:

Умора и слабост

Умората и изтощението са познати на всеки и обикновено е нормално да ги усещаме в края на деня, след дълъг и изтощителен работен ден. Но ако забележите, че усещате това през целия ден и нямате обяснение, говорете с вашия лекар.

Кожни промени

Ако кожата започне да придобива жълтеникав, кафяв или друг цвят, без да има логично обяснение, определено в тялото ви се случват необичайни процеси. Промените в кожата обикновено се свързват с рак на кожата или с някои туморни образувания, налични в тялото ви.

Необичайна промяна в теглото

Както необяснима загуба на тегло, така и внезапното качаване на телесната маса трябва да ви накара да се тествате. Имайте предвид, че драстичната загуба на тегло може да е признак на рак на черния дроб. Качването на тегло от своя страна е свързано с рак на яйчниците при дамите.

Промяна в гласа и затруднено дишане

Да, тези два симптома може да показват рак на белите дробове. Не е изключено също, промените в гласа или загубата му да са индикация за рак на гърлото.

Промени в зърната

Смята се, че когато се появят зачервявания по зърната, има някакъв проблем. В такъв случай дамите трябва да отидат на преглед възможно най-скоро, защото може да става въпрос за рак на гърдата.

Болка в гърба

Лекарите предупреждават, че в някои случаи, за съжаление, става въпрос за рак на гърдата.

Промяна в цвета и консистенцията на изпражненията

Ако забележите, че имате проблеми и изпражненията ви често са в кръв, потърсете медицинска помощ. Проблемът трябва да бъде диагностициран, защото може да подсказва за рак на дебелото черво.