НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Върнал се от онзи свят, разказа какво е видял преди да влезе...

Върнал се от онзи свят, разказа какво е видял преди да влезе в тунела

0
Върнал се от онзи свят, разказа какво е видял преди да влезе в тунела
Върнал се от онзи свят, разказа какво е видял преди да влезе в тунела

Мъж, на име Андрю, върнал се от онзи свят, разказва какво е видял преди да влезе в тунела. Духът му се издигнал над тялото, преди да премине в тунела със светлина. Инцидентът, според Андрю, се случил през 1998 г., когато паднал по стълбите. След падането станал, но можел само да диша.

На уебсайта – Фондацията за изследване на близките до смъртта преживявания, който събира случаи на лица, които временно са били мъртви и са оживели – Андрю пише: “Знаех, че умирам. Бях напълно спокоен и го приех, знаейки, че не можех да направя нищо, за да променя факта, че умирам. За секунда си помислих колко странно, че бях толкова спокоен, защото винаги съм мислел, че ще се паникьосам, ако попадна в ситуация, която застрашава живота ми.”

След като го видяла жена му, се обадила на линейка, преди Андрю технически да умре.

Той пише: “Припаднах за секунда или две, а после бях в плаващо положение извън тялото си. Той бил с лице към пода в легнало положение. Не мислех за факта, че бях извън тялото си. За мен това беше сякаш тялото на някой друг, лежащо на пода. По някакъв начин знаех, че това е моето тяло, но това не ме безпокоше, защото се чувствах много добре. Цялата атмосфера около мен беше като в тъмно лилава светлина. Сякаш се носех в тъмен пурпурен облак, но виждах всичко в къщата както обикновено, но този път през облака.

После тръгнах към тъмния тунел, който ми се струваше отворен само за мен. Всичко, което видях, бяха около сто души от двете страни на тунела. Те ме гледаха с шокиращ поглед. След това някои от тях призоваха да се върна. След това други започнаха да викат, че не ми е дошло времето и че трябва да се връщам. Не познах никой, който видях там.

Андрю казва, че в следващия миг той е осъзнал, че вече е в тялото си в болницата и че “болката се е върнала в съзнанието ми”.

Някои изследователи казват, че това е нормално явление и не е необходим знак от небесата.

Д-р Сам Парния обяснява този феномен:

– Хората описват гледката, силна светлина. Те описват чувството на присъствие на починали роднини, дошли да ги посрещнат. Те често казват, че не искали да се върнат, защото се чувствали толкова добре и сякаш магнит ги привличал. Много от тях описват чувството на отделяне от тялото и наблюдаване на лекарите и медицинската сестра, когато се опитват да ги съживят.

Лекарите казват, че има научно обяснение за тези реакции и виденията на хората не са доказателство, че съществува задгробен живот, а по-скоро това е техника за оцеляване, която мозъкът сканира в себе си.

Те казват, че благодарение на съвременната технология и учените, смъртта не трябва да се ограничава до философията и религията, а може да бъде проучена и от науката.

– Те могат да чуят нещата и да си спомнят разговорите, които се случват около тях.