НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да разпознаете, че медът е фалшив? Използвайте този трик!

Как да разпознаете, че медът е фалшив? Използвайте този трик!

0
Как да разпознаете, че медът е фалшив? Използвайте този трик!
Как да разпознаете, че медът е фалшив? Използвайте този трик!

Медът се използва както за храна, така и като лечебно средство. Известно е, че той осигурява много ползи за здравето и може да бъде много полезен за лечение на различни заболявания и състояния.

Съществуват обаче много фалшиви видове мед на пазара, чиито етикети заблуждават, че са чист, органичен мед на ниска цена.

Според скорошно проучване повече от 76% от наличния мед е подложен на ултрафилтрация –  процес, който премахва примесите като следите от восък. Изглежда, че този процес може да удължи срока на годност на продукта и да предотврати кристализацията.

Въпреки това, той може също така да премахне пчелния прашец, който е много полезен за нашето здраве. Експертите твърдят, че целта на ултрафилтрацията е да се скрие географският произход на меда.

Ето защо е важно да бъдете много внимателни и да избягвате фалшивия мед. Когато избирате мед, винаги наблюдавайте и анализирайте произхода на продукта!

Ето как да намерите фалшивия мед:

Едно нещо се знае със сигурност! Чистият мед кристализира след известно време. Ако не кристализира с течение на времето, това означава, че е фалшив. Не забравяйте да четете етикетите, когато купувате мед. Не трябва да купувате мед, който съдържа глюкоза и царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза.

Вижте още: Харесвате ли киви? Отгледайте го сами у дома!

В чаша вода добавете няколко капки йод и малко мед. Ако медът стане син, това означава, че е смесен с царевично нишесте.

Добавете няколко капки оцет към чаша вода, след това добавете малко мед. Ако медът започне да се пени, значи не е истински.

Използвайте кибрит или фосфор, за да запалите меда. Ако е чист, ще светне.

В чаша вода добавете лъжица мед. Ако вашият мед е фалшив, той ще се разтвори веднага.