НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Негативните мисли причиняват болести на тялото, душата и ума

Негативните мисли причиняват болести на тялото, душата и ума

0
Негативните мисли причиняват болести на тялото, душата и ума
Негативните мисли причиняват болести на тялото, душата и ума

Обърнете внимание на следните съвети от древния индиански етичен кодекс, за да избегнете негативните мисли. Ще ви помогнат да бъдете в хармония с вашето тяло, душа и ум.

1. Събудете се със слънцето и се помолете. Молете се сами. Молете се често. Великият дух чува само, когато говорите.

2. Бъдете толерантни към тези, които са се изгубили по пътя си. Невежеството, гневът, ревността и алчността произлизат от изгубените души. Молете се за тях, за да открият, този който да ги води.

3. Търсете себе си чрез себе си. Не позволявайте на другите да управляват пътя ви. Това е ваш и само ваш път – другите могат да ви следват, но никой не може да чертае пътя ви вместо вас.

4. Отнасяйте се внимателно и грижливо към гостите в къщата си. Предложете им най-добрата храна, дайте им най-доброто легло, отнасяйте се с уважение и почит към тях.

5. Не взимайте това, което не е ваше, независимо дали е от човек, общност, дива природа или култура. Не е нито заслужено, нито дадено. Това не е ваше.

6. Уважавайте това, което съществува на земята. Независимо дали са хора или растения.

7. Уважавайте мненията, желанията и думите на другите хора. Никога не прекъсвайте някого, който говори, не говорете и не се подигравайте на казаното. Нека всеки друг да се изрази.

8. Никога не говорете лошо за другите. Отрицателната енергия, която изпращате във Вселената, ще ви се върне многократно.

9. Всички хора грешат. Всички грешки могат да бъдат простени.

10. Отрицателните мисли причиняват болести на ума, душата и тялото. Практикувайте оптимизъм.

11. Природата не е наша, тя е част от нас. Тя е част от нашето световно семейство

12. Децата са семената на бъдещето. Посадете любовта в сърцата им и я поливайте с мъдрост и уроци за живота. И докато растат, дайте им място да пораснат.

13. Избягвайте да наранявате сърцата на другите. Отровата на болката ще се върне и при вас.

14. Бъдете искрени през цялото време. Искреността е тест за наследството и отбелязва последователността на тази вселена.

15. Поддържайте баланса си. Умственото ви аз, духовното аз, емоционалното аз и телесното аз – всички трябва да бъдат еднакво силни, чисти и здрави. Укрепете тялото си, за да укрепите ума си. Развивайте духовността си, за да излекувате емоционалните рани.

16. Правете информирани решения за това кой и какъв ще бъдете, как ще действате и как ще се справите с действията си. Отговаряйте за делата и дейностите си.

17. Уважавайте личния живот и личното пространство на другите. Не докосвайте имуществото на други хора, особено духовните свети реликви. Това е забранено.

18. Първо, бъдете честни със себе си. Не можете да бъдете внимателни и да помагате на другите, ако не помогнете на себе си.

19. Уважавайте религиозните убеждения на други хора. Не принуждавайте другите да вярват във вашите.

20. Споделяйте добрия си късмет. Споделяйте го, като давате милостиня.