НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек срещу ревматизъм и болки в ставите. Ето как да го приготвите

Лек срещу ревматизъм и болки в ставите. Ето как да го приготвите

0
Лек срещу ревматизъм и болки в ставите. Ето как да го приготвите
Лек срещу ревматизъм и болки в ставите. Ето как да го приготвите

Тази рецепта се прави със зехтин и люти чушки. Помага при: разширени капиляри, подобрява кръвообращението, засилва витаминния метаболизъм, действа върху активирането на регенеративния кожен процес и е много добро средство срещу ревматизъм и болки в ставите. Подготовката на това масло не е трудна.

Ще ви трябват:

1. 10 пресни червени люти чушки
2. 2 чаши студено пресован зехтин
3. буркан от 1 литър

Чушките смелете в машинка за мелене на месо и ще получите около една чаша ситно смляна смес. Сложете ги в буркан и ги залейте със зехтина. Оставете сместа да престои на тъмно място, за 7 дни, след което я прецедете.

Получената смес от пиперки поставете в хладилника и я използвайте като добавка към ястия, а червеникавото масло за изтриване на кожата.

Първо трябва да се масажирате няколко пъти на ден, когато имате болки в ставите или други части на тялото. След нанасянето на маслото ще почувствате изтръпване по кожата, но то ще бъде поносимо. С течение на времето можете да намалите интензитета на нанасянето на маслото. След месец или два, можете да повторите процедурата веднъж месечно или когато е необходимо, и имате болка. Съхранявайте зехтина на тъмно място.