НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта за мощен лек от дафинов лист и зехтин

Рецепта за мощен лек от дафинов лист и зехтин

0
Рецепта за мощен лек от дафинов лист и зехтин

Дафиновият лист е добре позната и любима подправка, но много малко от нас знаят, че може да се използва и като лек. Днес ще ви напишем повече за това растение и приложението му за някои здравословни проблеми.

Дафиновият лист и неговите здравословни предимства:

намалява болката
успокоява нервната система
увеличава и стимулира потенето
укрепва имунната система

Използва се и срещу разширени вени и болки в ставите

Необходими съставки:

30 грама дафинови листа
250 гр. зехтин

Начин на приготвяне:

Дафиновите листа се нарязват на малки парчета и се заливат със зехтина. Сместа се поставя в стъклен съд, затваря се добре и се оставя на тъмно и хладно място за 14 дни. Съдът се разклаща от време на време. След две седмици сместа се прецежда и течността се поставя в друг стъклен съд и се съхранява на хладно място.

Дафиновият зехтин като лекарство:

Ако е необходимо, можете да загреете и така да го използвате. Изтъркайте болните стави. Освен за лечение на ставите, може да се използва и за лечение на възпалени лимфни възли, за мигрена и заболявания на ушите. Ако имате тежки главоболия, поставете от сместа на слепоочията и масажирайте. По този начин болката ще спре скоро.

Дафиновият зехтин може да замести аспирина, защото може да намали телесната температура, помага при стомашни и чревни болки, нормализира чернодробната и бъбречната функция и повишава апетита. Подходящ е като превантивна мярка. Той има способността да повишава устойчивостта към инфекции, което означава, че е отлично средство за повишаване на имунитета. Използва се и за борба с акнето и черните точки.