НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тези полезни трикове ще направят живота ви много по-лесен!

Тези полезни трикове ще направят живота ви много по-лесен!

0
Тези полезни трикове ще направят живота ви много по-лесен!
Тези полени трикове ще направят живота ви много по-лесен!

Тези полезни домакински трикове са предназначени значително да улеснят ежедневието ни. Дори и да не успеете да ги използвате, трябва да ги прочетете, защото никога не се знае какво може да се случи в живота.

1) Неприятни миризми в тоалетната

Премахнете неприятния мирис в тоалетната.

Изсипете малко количество ароматизиран препарат при четката за тоалетна и ще забравите за неприятните миризми.

2) Петна и ръжда върху приборите за хранене

Блясък и чистота на приборите за хранене.

С ръждата и тъмните петна върху приборите за хранене ще ви помогне да се справите лимоновият сок. Внимателно натрийте лъжиците, ножовете и вилиците с половин резен лимон, оставете за известно време, след това изплакнете под течаща вода и избършете с чиста вълнена кърпа.

3) “Шумни” шкафове

Тайната на “тихите” шкафове.

Ако сте раздразнени от силния звук, който издават чекмеджетата ви при затваряне, опитайте да нанесете тънка ивица горещ силикон в горната част на вътрешната стена на шкафа.

4) Универсално почистващо средство

Икономично мощно средство.

Сместа от оцет и течност за миене на съдове е чудо, което ще ви помогне да се справите с почти всяко замърсяване в дома ви. Тази емулсия ще ви помогне да спестите пари от купуването на специални битови химикали.

5) Почистете прозорците

Блестящи прозорци.

Измиването на прозорците не е лесно и не е приятно. Лесно ще се справите със сложните замърсявания благодарение на водата с нишесте. В един литър вода разредете една супена лъжица нишесте и избършете с получената емулсия повърхността на прозореца. Измийте мръсотията и нишестето с влажна кърпа и избършете.

6) Прах върху лакирани повърхности

Прах върху лакирани и полирани мебели.

Никога не избърсвайте полираните и лакираните мебели с влажна кърпа. За ефективното премахване на замърсяването на тези повърхности използвайте само сух мек парцал, кърпа или специални салфетки.

7) Средство срещу изпотяване на стъклата

Ефективно средство срещу замъгляване на прозорците.

Сместа от глицерин и спирт е може би най-ефективното средство срещу изпотяване на стъклата. В допълнение, тази емулсия ще помогне на прозорците да останат чисти за по-дълго време. Рецептата е особено подходяща при студено време и в началото на отоплителния сезон.

8) Грижа за кухненските кърпи

Идеални кухненски кърпи.

За бъдат кухненските ви кърпи по-чисти, преди изпиране в пералнята, ги накиснете в топла вода с оцет.

9) Блестящи дръжки

Грижа за дръжките на вратите.

Когато почиствате, не забравяйте и за дръжките на вратите. На тях се закрепят много бактерии, петна и пръстови отпечатъци, които дразнят окото и развалят външния вид на стаята. Така, че поне веднъж седмично бършете дръжките на шкафовете и вратите със специални салфетки или спиртен разтвор.

10) Почистване на тапицираните мебели

Грижа за меката мебел.

Меките мебели попиват като гъба мръсотията и неприятните миризми. Налейте малко водка в пулверизатор, напръскайте повърхността на дивана с течността и оставете да изсъхне. Този трик ще помогне да освежите мебелите и да премахнете нежеланите миризми.

11) Почистване на килима

Килимите създават атмосфера на топлина и уют в стаята. Въпреки това, за да си гарантирате, че килимът ви дълго време няма да загуби своя външен вид, трябва да осигурите подходяща грижа. За да почистите мръсотията и за да премахнете миризмите, ще ви помогне обикновената сода за хляб. Поръсете повърхността на килима със сода, оставете за няколко часа и след това внимателно я почистете с прахосмукачката.

12) Блестящи батерии в банята

Почистващо средство за батериите в банята.

Не бързайте да изхвърляте ненужното парче лимон. Можете да го използвате за почистване на хромираните батерии. Натъркайте с парче лимон повърхността на крановете, накрайника и маркуча за душ и тези елементи ще заблестят като нови.

13) Блестящи огледала

Чисти до блясък огледала.

Вземете половин суров картоф, натъркайте повърхността на огледалото, изплакнете с хладка вода и изсушете. Това е най-лесният и най-достъпен начин за почистване на мръсотията и за възстановяване на блясъка на всички огледала у дома.

14) Варене на картофи

За да приготвите картофите по-бързо, добавете малко краве масло в тенджерата.

15) Сушене на обувки

За да изсушите мокрите обувки, използвайте сол. Загрейте солта в тиган, изсипете я в чорап и я поставете в обувките. Ако е необходимо, повторете. Тази хитрост ще бъде истинско спасение през дъждовните дни.

16) Настържете сиренето

Когато започнете да настъргвате твърдото сирене, намажете рендето с растително олио. Сиренето няма да се залепи, а рендето ще се измие много по-лесно.

Вижте още: Декорирайте вашата градина с вертикална цветна леха!

17) Неприятни миризми в кухнята

Отървете се от неприятните миризми в кухнята.

Кухнята ви винаги е изпълнена с аромати, но не винаги приятни. За да се отървете бързо от миризмите в кухнята, ще ви помогне една супена лъжица оцет. Загрявайте оцета в тиган, докато се изпари напълно.

Тези трикове със сигурност ще ви помогнат в почистването и грижата за дома. Споделете ги с приятелите и близките си!