НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето какво ни казва болката в определени органи

Ето какво ни казва болката в определени органи

0
Ето какво ни казва болката в определени органи
Ето какво ни казва болката в определени органи

Ще се изненадате какво ни казва болката в определени органи.

Идеята или теорията, че всеки сам “създава” болестите си, вече не се определя като крайно твърдение, на което всеки западен лекар гледа с недоверие.

“Когато мислите, колко се страхувате, колко вярвате или не вярвате, колко сте готови да се биете или примирите” всичко това някъде в тялото се “записва”.

Такова описание на болката или болестта и нарушенията може би ще ви помогне да разберете по-добре вашето тяло, вашите мисли и тяхната връзка. Разбира се, всеки човек е индивидуален, въпреки това за повечето се отнася следното:

Главоболие – появява се, когато се наказвате сами. Мигрена имат хората, които искат да бъдат съвършени и сами по себе си създават натиска, под който живеят. Тук има много потиснат гняв.

Синусите – ако ви създадат проблем, може да сте раздразнени от някой близък до вас в живота ви. Възможно е да имате усещане за затваряне.

Очите – проблемите с очите показват, че има нещо във вашето минало или в бъдещето, което не искате да видите. Отричането и желанието да не “виждате” това, което се случва, причинява проблеми с очите.

Слух – проблемите със слуха казват, че има нещо, което не искате да чуете. Болката в ухото ви казва, че сте ядосани за нещо, което сте чули. (Забелязали ли сте, че партньорът на човек, който говори много, има проблеми със слуха?)

Коса – косата е сила. Когато сте напрегнати и уплашени, създавате “стоманени окови”, които започват от мускулите на рамото и се разпространяват до върха на главата, а понякога и около очите. Косата расте там и ако има напрежение, което продължава дълго време, скалпът се събира, косата не може да диша и следователно умира и пада. Наблюдава се плешивост.

Глава – когато нещо не е наред с главата ви, значи имате чувството, че нещо не е наред с вас. Показвате главата си на света и по нея ви разпознават.

Врат – вратът означава способността ви да бъдете гъвкави в мисленето, за да можете да видите другата страна и гледната точка на другите хора. Когато имате проблем с врата, сте били упорити в преценяването на ситуацията, уверени, че вашата преценка е единствената правилна.

Гърлото – представлява способността да казвате какво мислите, да търсите това, което искате. Когато гърлото ви боли, означава, че смятате, че нямате право на това. Не се грижите за себе си и сте потиснали гнева. Ларингит означава, че сте толкова ядосан, че дори не можете да говорите. Гърлото е творческият поток през тялото. Ако креативността ви е потисната, може да имате проблеми с гърлото. Също така, ако се опитвате да се промените или вече се променяте, ще забележите промени и в гърлото.

Ръце – представляват способността да обхванете всички преживявания в живота. Горната част е свързана със способностите, а по-ниската с уменията. Съхранявате стари емоции в ставите, а лактите представляват гъвкавост при промяна в посоката на живота. Всеки пръст има своето значение. Ако порежете показалеца, в момента има гняв и страх, свързани с егото. Палецът представлява грижа, средният пръст секса и гнева, беззименният пръст солидарност и тъга, а малкият пръст е свързан със семейството и промяната.

Гръб – ако имате проблеми с гърба, това може да означава, че смятате, че околната среда не ви подкрепя достатъчно. Горната част на гърба е свързана с чувството за липса на емоционална подкрепа (съпруг, съпруга, шефът не ви разбира). Средната част е свързана с усещането за вина – когато боли, вие се страхувате да погледнете какво стои зад вас. Страхът, че няма да имате достатъчно пари, че ще живеете в бедност, се изразява в болка в долната част на гърба.

Белите дробове – представляват способността на даване и получаване в живота. Ако имате белодробни проблеми, може да се страхувате да вземете това, от което се нуждаете, или може би смятате, че нямате право да живеете живота, който искате.

Гърди – майчин инстинкт. Ако имате проблеми с гърдите, обикновено това означава, че  прекалявате с майчинското си отношение, имате защитническо отношение към човек, място, работа или изкуство.

Сърце – представлява любов, а кръвта е радост. Сърцето помага на радостта чрез тялото. Когато в живота си намалите радостта и любовта си, сърцето ви се събира, крещи и става “студено”. Резултатът е по-бавен поток от кръв и открит път към анемия, ангина пекторис или инфаркт. Хората, които са преживели инфаркт, никога не са били щастливи в живота.

Стомах – отразява всичките ви нови идеи и преживявания. Имате болка в стомаха. Какво или кой не можете да преодолеете? Или, какви нови преживявания не можете да асимилирате? Страхувате се.

Крака – водят ви през живота. Проблемите с краката често показват, че имате страх от движение, да се движите напред или се колебаете да се движите в определена посока. Когато не искате да работите, ще имате проблеми с краката.

Колена – представляват гъвкавост. Като и обратното. Те също така изразяват способността да се приспособявате, гордостта, самоуважението, упоритостта. Когато коленете ви притесняват, попитайте се къде сте толкова твърди, безмилостни, отказвате да се адаптирате.

Стъпалата – свързват се,с разбирането на живота наоколо, минало, настояще и бъдеще.

Кожа – представлява вашата индивидуалност. Когато изпитвате проблеми с кожата, смятате, че сте по някакъв начин застрашени, че другите ви контролират и ви управляват.

Твърде много килограми – необходимост от защита. Затлъстелите хора търсят защита, за да не бъдат наранени, обезкуражавани, критикувани, измамени. Те имат страх от живота.

Болката – от всякакъв вид говори за чувство за вина. Вината винаги изисква наказание и наказанието е болезнено. Хроничната болка е хронично усещане за вина, толкова дълбоко вкоренено, че човек дори не го осъзнава.